Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Pro mě jako fotbalového fanouška je Okresní přebor naprostá legenda, u které se bavím i po několikerém shlédnutí. Top díly Nábor, Lucka, Na váhu, Konvoj.

Narcos

Narcos (2015)

Seriál, který nemá slabinu. Wagner Moura nehraje Pablo Escobara, on jím doopravdy je ...

Černobyl

Černobyl (2019)

Kvalitní seriál se skvělou atmosférou a velkými lidskými příběhy. Trochu mě zklamal poslední díl, seriál by si zasloužil výraznější vyvrcholení než vysvětlovačku u soudu. Skvělý Jared Harris, kterému jsem věřil, že má ruskou duši, což bylo obdivuhodné.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Poslední série je jeden z vrcholů celosvětové seriálové tvorby. Nicméně nemělo by se zapomínat na pozvolnější rozjezd, kdy série jedna a dvě se daly scénáristicky trochu zrychlit. Ve trojce byl nesmírně rozčilující díl Fly, který mě vyloženě rušil. Čtyřka s pětkou byly dokonalé. WW se dalo dlouho fandit, to na tom bylo velmi zajímavé, definitivně si to "pokazil" až rozsudkem smrti pro Jesseho.

Fauda

Fauda (2015)

Pokud by se někdo nechal odradit jen lehce nadprůměrnou první sérií, ať to nedělá. Druhá série je naprostá bomba, zcela jednoznačných pět hvězd. Zajímavé je, že když už mám najít problém, je to hlavní hrdina, částečně se to vyřešilo přepnutím do originálního dabingu, ale stejně je zajímavé, že mi přijde málo uvěřitelný, přestože se jedná o reálného chlápka se zkušenostmi z daného prostředí. Každopádně scénář, kamera a atmosféra jsou naprostá špička, herci zajímaví, famózní je kapitán a záporáci ve druhé sérii.

Narcos: Mexiko

Narcos: Mexiko (2018)

První série měla velmi pozvolný rozjezd, ale konec byl hodně dobrý, druhá série mě nadchla. Zvykl jsem si na Felixe, který se stává zloduchem každým coulem a Diego Luna téměř dorovnává Escobara. Scenáristicky je skoro každý díl vymazlený do detailu a kamera, která nenápadně ukazuje krásy i prokletí Mexika mě baví. Jeden z mála seriálů, který stojí za to zhlédnout ho na velké kvalitní televizi.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Pro mě jsou Walking Dead hlavně studnice scénáristických nápadů/postupů. Tím, že je ve hře mnoho postav, lze si s dějem pohrávat. Je to fajn, přestože těch sérií je prostě moc. Určitá kondenzace tomu chybí, místy jsem se nudil. Ale celkově se jedná o nadprůměrný seriál, který sice není úplně top top, ale stojí za shlédnutí těch 160? dílů.