Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Honzo, to co se ti povedlo s Janičkou, před tím smekám. Poslední díl byl luxusní na naše seriálové poměry!

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Byl jsem zklamaný z Benedicta, nejhorší herecký výkon ze všech zúčastněných. Jinak je snímek velmi pozoruhodný a Meryl tu nehraje žádný prim. Trochu jsem se bál, že film je přímo ušitý pro hlavní roli a její další nominaci na oscara, ale byl to příjemný omyl, jelikož s každou další přibývající minutou mě snímek neskutečně pohlcoval a na všechny kromě zmíněného byla radost pohledět. Nikdo z členů této "takové normální Oklahomské rodinky" :D vám nepřiroste k srdci, ale rozhodně se budete stále hlouběji vrtat v jejich osobnosti. A možná se k nim budete ještě mnohokráte rádi vraceti. Welcome August!

plakát

Polski film (2012) 

Tento snímek by mohl býti konečně vzorem pro některé naše tvůrce, aby se pustili do originálnějších námětů s ohledem na finanční strop naší kinematografie. Píši vzorem nikoliv kopií!!! Proboha, proč točíme neustále filmy v nichž hlavní role ztvárňují lidi na pokraji společnosti? Cival svým komentářem mi mluví z duše.

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Tři hvězdy díky zvláštní atmosféře a oživením Jardou Pleslem.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Opět utrpení a dlouhé čekání na závěr filmu.

plakát

Válečné hry: Za prahem smrti (2011) 

Italům se podařilo hravě strčit do kapsy minimálně všechny letošní horory ze zámoří. Je od samého začátku evidentní, že za kamerou byla úplně jiná mentalita, která dala snímku něco, co mi prostě chybí u filmů stejného žánru z USA. Snímek především potěší tím, že divák není donucen přihlížet zdlouhavému nudnému začátku plného přihlouplých a zbytečných dialogů. Naopak, zde se děj rozjíždí velice rychle a nic nenechá na sebe dlouho čekat a vy jste vtaženi do okamžitého lovu na lidskou kořist, navíc s vědomím, že něco podobného se skutečně stalo a to v roce 1992, kdy ještě parta mladých lidí z Itálie nemohla vlastnit mobilní přístroje. Nicméně i v tomto filmu bohužel čelíme nelogickému chování postav, což je už rutinní záležitostí a od tvůrců tohoto snímku bych očekával promyšlenější chování postav. Škoda, protože to zbytečně filmu ubližuje a výsledný efekt, který na diváka dopadá je rozporuplný včetně toho, že to souvisí i se závěrem filmu. Po herecké stránce nemám výtky, podle mě od většiny herců zahráno slušně. Hudba ve filmu byla vynikající a důstojně ovlivňovala emoce na diváka. Shrnuto, podtrženo: Milé překvapení v daném žánru o to víc, že se jedná o evropský film.

plakát

Práskač (2013) 

Film, který je natočen podle skutečné události, nicméně s realitou má pramálo společného. Snímek s velkým potenciálem, ale v mnoha ohledech promarněným. Z tohoto filmového vajíčka se mohlo vyklubat solidní akční drama konkurující francouzským obdobným snímkům. Bohužel nejhorším průšvihem tohoto filmu je herecké obsazení až na Susan S., která je zde vystavena tváří v tvář hereckým slabinám. Ve filmu byly momenty, které potěší, ale snímek nezachrání před horším hodnocením. Film pouze na jedno zhlédnutí.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) odpad!

V jeden den dvě velká filmová utrpení, dva útoky na bílý dům. Nevím, co je na té chatrči tak přitažlivého, že se rozhodli dva režiséři spáchat právě kvůli ní sebevraždu. Navíc oba filmy jsou tak špatná béčka, že není třeba se o nich ani rozepisovat. Hollywoodské průšvihy roku 2013.

plakát

Pád Bílého domu (2013) odpad!

Tak to je odvar tak pro televizní obrazovky, nikoli pro kinosály. Místy mi bylo mdlo a několikrát jsem se přemlouval k tomu, abych film zhlédnul až do konce. Ale i tak jsem občas od televizní obrazovky odešel (např. pověsit prádlo :-D).

plakát

Drsňačky (2013) 

Opět jedna z klasických komedií se Sandrou Bullock. Opravdu komických scén je v tomto filmu jako šafránu, ale díval jsem se až do konce. Po druhé už tuto komedii vyhledávat nebudu, nicméně za jedno podívání to celkem stálo.