Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (205)

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

Dobrý námět + špatné provedení = ptákovina. Neviděl jsem to celé, nějak mi stačil díl a kousek, avšak mě se na to prostě nedalo koukat.  Přišlo mi to celé vzhledově jako sci-fi turecká telenovela, kde se vlastně celou dobu nic neděje. Nereálnost celé situace a to ne v námětu ale v tom hereckém bryndání do kamery. Možná už nejsem schopen nic sledovat, jelikož mi to přijde jako ztráta času. U tohohle se nedalo ani odpočívat. Možná tomu jen nerozumím, mě to prostě přišlo jako levnější televizní seroš. Trochu to mi to pohledem a zpracováním připomínalo V.

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Projekce má přiblížit jiný pohled na život a hlavně i přiblížit smrt.  Osoby zde vystupující např. S. Grof, který se svou ženou zavedl metodu holotropního dýchání a pomohl rozšířit psychoterapeutické postupy, zde říkají své vlastní zkušenosti k vnímání reality a smrti. Stavy změněného vědomí a pohled za oponu smrti se zabývají např. i v dokumentu Bufo Alvarius 2017. Film odrazuje od hromadění peněz, ale točí se víceméně kolem dobře zajištěných jedinců  - to trochu ztrácí na efektu. Natočení všech zpovídajících a doba vytváření filmů nemuselo být zrovna jednoduché. Co se mi nelíbilo: *Spolier* byl umělý/nepovedený hromadný smích  ke konci snímku, hnedle jsem si vzpomněl Náš domov.

plakát

Posedlost (1981) 

Koukatelné, netradiční kamera, šílené, horor/scifi, svým způsobem minimalistické - prostředí bez lidí, prostory bez fiží apod. Zajímavá sonda do německého městského prostředí té doby - bavilo mě sledovat stavby a celkovou architekturu. *Bojová scéna pobavila :D

plakát

Smyčka (2014) 

pozn. Doplnit komentář.

plakát

Fotky zítřka (2014) 

Neznámí herci, minimalistické prostředí a přesto zajimavá zápletka. Za mě dobrý.

plakát

Bílý šum (2022) 

Konverzačně velmi vtipné!  Jinak trochu poslepované. Čekáte od filmu něco jiného, ale já se velmi dobře zasmál při každé větě. Velmi mě dostala scéna u lékaře - připomíná české zdravotnictví.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Veeelká legrace. Nasmál jsem se a to jsem to ani nečekal. Kriticky výborné a kolize situací jakbysmet (moneystatusfight). Připomíná níže/výše zmíněně odkazy. Mně to rámcem trochu připomínalo Dolů hleď. Ta plážová martyrie určitě připomínala více filmových počinů, ovšem takto podaná mnohem legračněji. Skutečně povedené, bavilo mě to sledovat, přesto vše u mě vede film Lapsis, jenž s tím vůbec nesouvisí.

plakát

Zabiják proti své vůli (2019) 

Britská podívaná ve stylu Cyber-punku řizlá s Johnem Wickem na způsob teenage kino filmu. Vtipy byly povedené, jinak mimo realitu a naštěstí bez cukrkandlo konce.