Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (12)

plakát

Nadaný žák (1998) 

Jen málokterá filmová adaptace se dokáže své knižní předloze alespoň vyrovnat a pro mě to bohužel nedokázala ani tato. I přesto ji však musím rozhodně zařadit mezi ty zdařilejší a i když film ani zdaleka nemá takový náboj jako kniha a nedokáže mi způsobit takové bušení srdce, stejně je to dost kvalitní snímeček s dobrými hereckými výkony a dobře zvládnutou psychologií postav. Čtyři hvězdy jako vyšité...

plakát

5 proti 5 (2007) (pořad) 

S tím, o co se pokoušeli na české obrazovce, se to naprosto nedá srovnávat. Je vidět, že Andrej Bičan si své moderování užívá, i když má i slabší dny, a dodává tomu potřebnou šťávu. Když není co dělat, rád si STVčko pustím.

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Improvizovaná zábava a vtip vždy potěší a pobaví. Škoda jen, že to snad v každém díle dokáží pánové GS něčím pošpinit a pokazit tak i celkový dojem. Na slovenskou verzi s příjemným obsazením to rozhodně nemá.

plakát

Pařmeni (2011) 

Originalita sice na úrovni 0, ale pro mě příjemné australsko-britské balení tomu dává něco navíc. Humor se pohybuje někde ve stylu základní školy, i přes to ale dokáže slušně pobavit. Jo, zkrátka jsem se smál ;)

plakát

Mata Mata (2014) 

Docela pěkně zpracovaný, ale v konečném výsledku v podstatě průměrný německý dokument o brazilském fotbalu a fotbalistech, který nekončí na hřišti, ale jde i lehce do skautského a agentního zákulisí. Největší důraz je ale kladen na mladé fotbalové naděje, jejich život, pocity a především rodinu, někdy možná až trochu moc. I přes precizní německé zpracování mi přišel občas trochu zmatený a musel jsem hledat, kde a u koho vlastně jsem.

plakát

Carrie (2013) 

Častokrát žasnu, při sledování zfilmování knih, které jsem četl, nakolik odlišný může být film od své předlohy. Scénáristé pravděpodobně naprosto nedůvěřují spisovateli, kterému jeho kniha přinesla alespoň nějaký ten úspěch a musí ji naprosto očesat, nechat jen holou kostru, vyhodit mnoho pro děj i vyznění důležitých událostí a volné místo zaplnit nudnou a často nesmyslnou vycpávkou. Je mi jasné, že jde "jen" o remake a děj je přesunut do současnosti, což si přinese vynucené změny, ale dočkali jsme se zde např. vymazání kompletního dětství Carrie, které mohlo být alespoň naznačeno, přesunutí různých událostí v čase a co mi vadí nejvíc: změny charakteru některých postav a jejich chování v důležitých situacích, včetně titulní postavy, a samozřejmě kompletní změna konce! A co teprve ty dialogy! Ach jo... Ještě jsem se nezmínil o obsazení :-) Chloë Moretz je tu dost propírána a je jasné, že pro tuhle roli nemá potřebné dispozice. Podle mě to ale platí pro velkou část obsazení, snad vyjma Julianne Moore, Ansel Elgorta a několika menších rolí. Nuž, ale abych jen nehanil, dalo se najít i několik světlejších scén a jednou jsem se dokonce usmál! takže slabší 3*

plakát

Gravitace (2013) 

Nádherná vizuální stránka filmu a dokonalý výkon Sandry Bullock... tedy spíš dokonale průměrný. Gravitace podle mě postrádá v podstatě vše, co dobrému filmu nesmí chybět, není zde vlastně žádný příběh, žádná zápletka, chybí napětí nebo aspoň jeden překvapivý moment. Výkony celých dvou herců jdou šedé, nudné a nepřesvědčivé. Krásná hollywoodská vizualizace na dobrý film zkrátka nestačí a vyzdvihování téměř všeho na tomto snímku, včetně výkonu SB jen proto, že jde o něco nového, vůbec nechápu.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Tak trochu šílená, zajímavě obsazená, kvalitně zahraná i zrežírovaná, převážně satirická komedie, u které se zasmějete. Humor zde jde hned několikrát "za hranu", což není vůbec na škodu, herci si utahují sami ze sebe, nastává apokalypsa a parta "drsných" herců se snaží přežít. Této komedii se nedá upřít vtip, dobré dialogy a občas ani trocha originality, což ve výsledku vytváří příjemné podívání, nejlépe ve skupině.

plakát

Horší než smrt (2010) 

Úvodem nutno říct, že jsem již dříve viděl anglický "originál" Death at a Funeral, jehož v podstatě napodobeninou tento film je. To se takhle vezme scénář velmi dobré britské komedie, herci se nahradí převážně černošským (nikoli špatným) obsazením, lehce se poupraví prostředí, přepíše se několik dialogů (převážně k horšímu), vynechá se trocha vtipu, která se nahradí povětšinou nevkusem, čímž vznikne komedie americká. Jak jsem již naznačil, obsazení není vůbec špatné, v čele s Chrisem Rockem a Martinem Lawrencem to funguje velmi dobře, dobrý výkon podal i James Marsden, který svou rolí vytváří převážnou část vtipných scén. Bohužel je to nakonec stejně jen napodobenina, která se originálu nevyrovná. Nutno ale dodat, že pokud bych britskou verzi neviděl, hodnocení by asi bylo lepší.

plakát

Truman Show (1998) 

Tento snímek rozhodně nezapře originalitu a patří rozhodně mezi nejlepší a nejoriginálnější filmy americké kinematografie. Kromě originálního scénáře nechybí výborná režie a herecké výkony v popředí s Jimem Carreyem nemají chybu. Děj je dojemný, zároveň vtipný, často i nepředvídatelný, což vždy potěší, ovšem závěr trochu nedotažený, což mu schází k dokonalosti.