Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Když jsem tento film po letech nalistovala v televizním programu a podívala se na něj, vzbudilo to ve mě vzpomínky na dobu, kdy jsem ještě chodila do školky, a skoro každý týden prosila babičku aby mi tento film pustila. A opět se od filmu nemůžu odtrhnout a mám chuť si ho pouštět pořád do kola. I když po jeho skončení je mi vždycky do breku. Snad ten nejdojemnější příběh, který jsem kdy viděla. Velice jsem s Edvardem soucítila, protože jsem poznala jaké to je když lidé nemají druhého rádi jen proto, že je jiný.

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků (1989)

Lidi si holt umí všechno překroutit tak, aby to vyhovovalo jim a vina se dá hodit na každého. A mít vlastní názor je ne vždy dovoleno.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

I když hlavní postavou je stále Batman, myslím si, že v tomto filmu zazářil hlavně Joker. Je to moje neoblíbenější filmová postava. Ostatní herci (Christian Bale, Aron Eckhart, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal) byli sice taky úžasní, ale myslím si, že Heat Ledger opravdu zazářil, o čemž svědčí i to, že za tuto roli získal Oscara a Zlatý glóbus. Jen mě moc mrzí, že sám se nedožil premiéry filmu, ani si sám nemohl převzít ceny. Je smutným paradoxem, že herec ztvárňující postavu, která zabije ve filmu tolik lidí, sám v reálném životě zemřel. Nicméně mé nejoblíbenější scény z filmu jsou právě s Jokerem, ale celý tenhle film je skvělý a těch pět hvězdiček je opravdu zasloužených. :-)

Ponorka

Ponorka (1981)

Asi nejlepší film, jaký lze zájemcům o filmy s tématikou 2. světové války doporučit. Velice mě zaujal svou realistickou přesvěčivostí a skvělými hereckými výkony (hlavně Erwin Leder a Jürgen Prochnow). I když svou tématikou je film smutný (hlavně ten konec), jsou chvíle, kdy se divák paradoxně i zasměje. Například když kapitán řekne: ,,Máme tu nejkrásnější torpéda. Kuře za 25 000 marek. Ale ani kousek drátu. Jediný co potřebujeme drát za 50 feniků."

Maska

Maska (1994)

Úžasný film, dlouho jsem se takhle nezasmála a pustila jsem si ho rovnou dvakrát za sebou.