Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Válečný

Recenze (35)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Dějově jednoduchý akčňák, u kterého jsem se nudil snad od první půlhodiny až do konce. Podruhé bych to vidět určitě nemusel. Téma časové smyčky není ničím novým a už bylo zpracováno i zábavněji ( " Na hromnice o den více " , " 50x a stále poprvé". ) Vzhledem ke zdejšímu hodnocení je pro mě film nejspíš zklamáním roku.

plakát

Kdo přežije - Panama (2006) (série) 

Tuhle soutěžní reality show sleduju od počátku. Panama byla zatím nejlepší, nejnapínavější. Bohužel to dopadlo dle přísloví že " stokrát nic, umořilo osla" . Kmen šmejdů s neuvěřitelným štěstím tak nakonec přeci jen udolal Terryho, pilota US Navy ( asi slušnej oddíl ! ). Ten prokazoval celou soutěž neuvěřitelnou fyzickou i psychickou odolnost a asi jako jediný by si výhru zasloužil.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Hrané zpracování komixů podle mě nikdy nedopadne dobře, ale tahle forma na pomezí hraného a animovaného filmu mě příjemně překvapila. Mohl bych začít hledat nějaké nedostatky a důvody proč nedát plný počet , ale nechce se mi. Výborně jsem se bavil.

plakát

Ten Největší (2007) 

Komedie s ujetým příběhem, založeným na strachu právě odsouzeného maníka ze znásilnění od spoluvězňů. No a tak za pomoci impotentního mistra bojových umění zapracuje na tom, aby byl v base největší macho. Po dlouhé době slušná americká komedie s hodně netradiční zápletkou.

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Tenhle seriál mě vtáhnul a už nepustil. Bezvadně zvolení herci, napínavý děj a super muzika. Hlavní postavy jsou sice víc gangsteři, než motoclub, ale vsadím se, že i vy jim budete po pár dílech fandit :-) Po shlédnutí prvního dílu s dabingem, doporučuju rozhodně původní znění s titulky. Pěkně rozjetý děj z prvních sezón Sutter zazdil poslední sezónou, kdy jsem měl pocit, že už vaří z vody a potřebuje co nejrychleji se seriálem skoncovat. No, povedlo se mu to...

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tenhle film mě dostal, nic podobného jsem asi neviděl. Dialogy ač dlouhé, mě nenudily a právě díky nim bylo neustále udržováno napětí a bez nich by z filmu byla jen obyčejná střílečka. Při rozhovorech, které vedl Landa třeba i nad štrůdlem se šlehačkou se mi svíralo hrdlo a tuhla krev v žilách. Filmu bych ani nic nevytýkal, jen nedokážu pochopit, jak vysoce inteligentní, protřelý a neomylný Landa uzavře "telefonicky" dohodu s někým na druhé straně a dobrovolně se na tom základě vzdá do rukou nemilosrdnému náckobijci Aldo Rainemu. Jak to asi dopadne bylo snad jasné každému, ovšem mimo Landy..To je nejslabší místo příběhu i filmu.

plakát

Velký útěk (1963) 

Skuteční váleční zajatci se asi otáčejí v hrobě. Německý zajatecký tábor je vykreslen jako letní tábor skautů, vlastně docela legrace a neustálé škádlení s dozorci, chyběl tam už jen Louis de Funes ...druhá polovina už je sice o něco reálnější, ale důvod zvyšovat hodnocení to není. Celek bych nazval jako naivní komediální drama s šílenou muzikou. Na filmu hodnotím celkový dojem, ne herecké obsazení.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Nuda v názvu předznamenává a vystihuje celý film. Dva retardové a jejich první sex, to je opravdu sranda k popukání...

plakát

Letečtí stíhači v boji (2006) (seriál) 

Dokument který přibližuje nejúspěšnější letecké bitvy napříč různými válečnými konflikty. Ačkoliv nejsem letecký fanda, tenhle seriál sleduju pravidelně. Upoutá díky počítačovám animacím a popisnému výkladu, který dokáže letecký souboj přiblížit i laikovi. Řekl bych, že výčitky, nebo dokonce snížené hodnocení kvůli tomu, že je to popis jen výtězných bitev je mimo. Tenhle seriál je zatím většinou o amerických leteckých esech a úspěšných operacích. No a co ? Až něco podobného natočí Rusové, Číňani, nebo Vietnamci stejně tak dobře, taky se na to rád podívám.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

Film se zajímavou atmosférou, ale taky s příliš chatrnou dějovou konstrukcí. Vrah, který se chce pomstít momentálně ochrnutému vyšetřovateli. I když ho má nadosah, nezabije ho, ale začne nejdřív zabíjet náhodné oběti podle knihy, protože předem ví, že policie požádá ochrnutého kolegu o konzultaci. když se tak opravdu stane, ochrnutý policista řeší případ přímo z lůžka, jako by měl pod polštářem schovanou křišťálovou kouli. V okamžiku, kdy je zjištěno, jaké nakladatelství knihu asi vydalo, jde vyšetřovatelka hledat do knihovny, kde jí ze stovek knih v regálech vypadne pod nohy právě hledaná kniha, popisující další plánované vraždy... Příliš nepravděpodobných náhod a nevyjasněných souvislostí, celkově překombinovaná kriminálka s podivným rozuzlením.