Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Uspokojivý thriller, který díru do světa neudělá, ale svému žánru ani nepřináší žádnou hanbu. Jolie mi jako nervově nevyrovnaná policistka příliš neseděla a Washingtona v roli chladně inteligetního mrzáka bych taky na Oskara nenominovala, ale pro mne je to obstojný snímek, který si v nočních hodinách ráda vychutnám. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V případě Sběratele kostí bylo mé zklamání přímo úměrné očekávání, které ve mně vzbuzovalo herecké obsazení a předloha. Zcela objektivně by se hodily spíš 2 hvězdičky, ale film mi v kině opravdu nesedl. Nebyl dost špatný na to, aby se dal považovat za parodii, ale nebyl ani dostatečně dobrý, aby zaujal a uspokojil. Můj oblíbený Denzel Washington podal hodně matný výkon, jeden z nejslabších ve své kariéře, a scénář byl jen slaboučkým odvarem literární předlohy. Snímek mi vzdáleně připomínal parodii na novodobého Sherlocka Holmese. Kdybych ho viděl podruhé, snad bych šel s hodnocením mírně nahoru, ale takhle celkové hodnocení zůstává na úrovni 25 %. Název vzbuzuje asociaci se Sběratelem polibků, ale nemůžu si pomoct, ten hraje úplně jinou ligu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další převedení knihy do filmu, které nemá šanci dosáhnout kvalit svojí předlohy.....Bohužel vám nemůžu říct, kdo byl vrahem v knize, jen můžu říct, že zápletka románu Jefferyho Deavera byla tak nějak "logičtější" - vrah chtěl motivovat hlavního hrdinu, který ve svém stavu ztratil veškerou chuť a sílu do života. I výkon mladé Angeliny stojí za vidění - alespoň herecky. Ode mě 60%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to Se7en, se kterým to spousta lidí srovnává, Denzel Washington není Morgan Freeman a Angelina Jolie je v první řadě sexy kočka a až potom herečka. Ale atmosféru to má také vydařenou, ať si říká kdo chce co chce. Mně se to líbilo, mám prostě tyhle filmy rád a při jejich sledování nezkoumám a nepitvám nesmyslnosti nebo nelogičnosti v zápletce, ale skvěle relaxuju a bavím se. Ale na pathetické happyendy s uslzenými a rádoby významnými pohledy jsem tedy silně alergický, proto s odřenýma ušima za čtyři. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama