Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ano, nedá se zapřít to, že se jedná o jakousi "kopii" Fincherovy Sedmičky, rozhodně se chci vyhnout porovnávání obou filmů (ikdyž se to nabízí - déšť, temné interiéry, jakási podobná dějová linie, brutální vraždy...). Vraždy podle Jidáše budu hodnotit samostatně: pro mě příjemné překvapení. Solidní thriller s dobrým Christopherem Lambertem (u mě navždy jako Rayden z Mortal Kombat), s parádní atmosférou, kamerou (+ krásné průlety kolem Lamberta, - zkřivené obrazové záběry) a nic pro slabší povahy. Jedny z nelepších momentů ve filmu byly výborná scéna v malířském ateliéru a následné pronásledování zamaskovaného vraha a závěr s miminem. Prostě u mě dobrý - poctivých 75%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Christophere Christophere, ještě štěstí, že i ty občas získáš roli v nějakým dobrým filmu, jinak bych ti už nikdy nevěřil a na žádnej novej film se nepodíval (jako to provozuju se Stevenem Seagalem a Dolphem Lundgrenem a J-C VanDammem). Má to sice trošku podobnou zápletku jako Sedm (fanatický náboženský cvok vraždí za cílem očištění lidstva a svého zvýraznění), ale jinak to moc podobný není. Je to taková lehčí černější zábavná detektivka. Ne tak náročný, jako Sedm, ale ani nijak blbý nebo šedý nebo nudný. Řekl bych, že kdyby tam přibylo trochu víc té temné atmosféry, tak by to byl zatraceně dobrej film. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kdyby čtyři roky předtím Fincher nenatočil skvělých Se7en, dal bych určitě čtyři hvězdy. Jenomže tohle je prostě jasná vykrádačka výborného thrilleru, která úrovně "své" očividné předlohy nedosahuje. Jak říkám, nebýt "Sedmičky", šlo by hodnocení výš, ale absence originality to ubila na dvouhvězdičkový remake. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měla vybrat mezi tímto filmem a Fincherovým snímkem "Sedm", zvolila bych bez přemýšlení "Vraždy podle Jidáše". Jsou mrazivější, brutálnější, emotivnější. Promiň, Davide, ale tvůj nejoceňovanější film je pro mě (hned po "Podivudném případu Benjamina Buttona") tvým nejslabším... A Lambert opět nezklamal.:-) ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Pravda, že něco z thrilleru Sedm si tvůrci vypůjčili, ale neřekla bych, že je to úplně kopie v horším podání, to ne. Vraždy podle Jidáše mají rozhodně něco do sebe a já bych tento krimi film určitě úplně nezatracovala. Akorát se mi nelíbilo obsazení Roberta Joy do role psychopatického vraždícího magora. Na něj by mi seděl někdo úplně jiný, tohle bylo až příliš okaté od prvního pohledu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama