Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Je bláhové se domívat, že by snad nějaký další film s dokotorem Lecterem mohl překonat Mlčení jehňátek. Ale na druhou stranu bych ho neodsuzoval předem. Nadprůměrnost si až na některé scény (např. ta úvodní se mi moc nezdála...rozstřílený a probodnutý Lecter znovu ožil?!) drží po celou dobu. Hopkins jako vždy výtečný (nesouhlasím se zápornými ohlasy na Anthonyho výkon), Fiennes hraje pošuka vcelku slušně, Watsonová mě mile překvapila (po delší době se jsem se konečně setkal s někým, kdo zahrál slepotu uvěřitelně); trochu mě snad zklamal Norton (někdy nestačí být jen sympaťákem). Atmosféra dobrá, příběh nenudí (ale 124 minut je opravdu hodně). Hodnotím slabšími 4*; Hannibal mě narozdíl od jiných uživatelů chytl víc. "Hannibale, někdo za vámi přišel. Chce vám dát pár otázek. Řekl jsem, že nejspíš odmítnete...mladá žena. Říkala, že je z FBI. Na to je ale podle mě moc hezká. Povím, že jste řekl ne...Jak se jmenuje?" ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Tally .. Zase JINÝ příběh Dr. Hannibal Lectera v odlišném provedení. Opět nesrovnávat z žádným z předešlých kousků. Bohužel, tentokrát už zaostává celková kvalita, která šla mírně dolů. Film má dobře napsaný scénář, výborné herecké výkony, ovšem slabší režii a atmosféru. Lehce nadprůměrný zážitek s tajemnou příchutí.. 65%. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšil a o to více jsem byl zklamán. Třetí díl v pořadí o kanibalovi Hannibalovi je pouze slabým odvarem Mlčení jehňátek a Hannibala. I herecký koncert Antonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek je už pouze historií a je zcela zastíněn Ralphem Fiennesem. I překvapivý závěr film nezachrání, a tak toto dílo navždy spočine v šedém průměru. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No tak abych to měl za sebou. OMG!!!! Tohle má mít něco společnýho s Mlčením Jehňátek? Hannibal Lecter by tam vůbec nemusel bejt, protože ději nijak nepomoh. Dále atmosféra nulová o debilním přídavku s tím že Fiennes vlastně nechcíp ale dal tam tělo někoho jinýho ani nemluvě :D LAUGH. Akorát ti herci to zachraňují a občas to má i své světlé chvilky. Kdyby tenhle film neměl nic společnýho s Mlčením Jehňátek tak bych ho pochválil takhle to musim chtě nechtě docela setřít. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film, který navazuje na skvělé mlčení jehňátek a naštěstí ne na Hannibala i když ten se mi taky celkem líbil, ale nebylo to ono. Vynikající výkon předvedl zejména Ralph Fiennes, daleko za ním je Anthony Hopkins, který se snaží hrát něco podobného jako v mlčení jehňátek, ale nějak mu to nejde, ale i tak podal průměrný výkon a filmu to zas tak moc neubralo takže ***** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Vlasy Edwarda Nortona (Will Graham) byly pro film mírně odbarvené. Jeho postava žije v podnebí, kde by mu vlasy přirozeně světlaly. (don corleone)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 93,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 209,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama