Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

novoten 

všechny recenze uživatele

Komerce porazila klasiku. Vyždímaná látka je v mých očích skutečně napínavější a dokonce lepší než původní Mlčení jehňátek. Sugestivní thriller s fantasticky depresivní atmosférou a na rozdíl od předešlých (nadcházejících) dílů i se sympatickým a uvěřitelným vyšetřovatelem na úrovni nezaměnitelného Hopkinse a dokonale mrazivého vraha Fiennese. Závěrečné pomrknutí navíc přivodí chuť si okamžitě pustit Demmeho originál. Takhle se má rozšiřovat nejzákladnější podstata známého příběhu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Červený drak bol síce natočený ako tretí v poradí, ale jedná sa prequel, ktorý priamo nadväzuje na najznámejší film o Hanibalovi Lecterovi, Mlčanie jahniat. Takže by ste si ho mali pozrieť v poradí ako prvý (respektíve druhý, ak chcete vidieť zrod Hanibala vo filme Hanibal Rising). Čo sa týka samotného filmu, tak ma to celkom bavilo. Ted Tally, scenárista Mlčania jahniat, napísal aj tento film a svojou detektívnou atmosférou si to je dosť podobné. Je tu zopár nudnejších časti, ale ako celok to ma dobrú atmosféru (leví podiel ma na tom aj hudba Dannyho Elfmana), dobrých hercov (obzvlášť ma bavil Hopkins a Norton), zaujímavý príbeh a zopár strhujúcejších pasáží s démonickým Ralphom Fiennesom. 75% - 4* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Logos [0:49] ,2. The Revelation [2:41] ,3. Main Titles [2:59] ,4. The Cell [3:26] ,5. The Old Mansion [4:45] ,6. The Address [1:41] ,7. We're Different [1:25] ,8. The Note [2:47] ,9. Enter the Dragon [5:52] ,10. Threats [2:23] ,11. Tiger Balls [1:32] ,12. Love on a Couch [5:08] ,13. Devouring the Dragon [3:43] ,14. The Fire [4:33] ,15. The Book [0:34] ,16. He's Back! [6:07] ,17. End Credits [6:45], ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Červený drak samozřejmě nemůže obstát v porovnání s precizním a filmařsky působivým Mlčením jehňátek. Ještě pořád je to slušná filmařina, jenže Ratner představuje režijní průměr, je to prostě jen obyčejný filmový řemeslník, který jede ve vyjetých kolejích svých slavnějších kolegů. Chybí tady jednoduše působivé originální scény, ta jemná hra s divákem, která umožnila nejširší divácké obci překlenout se nad eticky problematickým námětem, kdy hlavním hrdinou je brutální masový vrah. S hereckým obsazením nemám problém, především Ralph Fiennes si svého psychopata evidentně užívá. Celkový dojem: 60 %. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jehňátky a Hannibalem se asi neubráníme, ale jedná se o odlišný film od obou. Spojené jsou pouze postavou Dr.Lectera. Zatímco v "Jehňátkách byla postava Hannibala vyvážená s vyšetřováním a v "Hannibalovi" jako stěžejní postava, v tomto filmu má nejmenší důležitost ze všech tří. A možná je to dobře. Edward Norton, Ralph Fiennes a Harvey Kaitel to odtáhli na svých bedrech přesvědčivě a Hannibala k tomu ani moc nepotřebovali. Takže - krimi/thriller, který sice nedosahuje atmosféry "Jehňátek", "Hannibalovi" utekl o celé kolo, ale hlavně výborná detektivka u které strávíte napínavé dvě hoďky a kde vám hned úvodní "zatýkací" scéna sebere dech :) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když je policista Crawford (Harvey Keitel) v závěru telefonicky informován, že mrtvola ve vyhořelém domě není vrah, vidíme na jeho stole moderní monitor počítače. PC, jako výrobek IBM, byl sice vyvinut v létě 1981, vypadal ale docela jinak. Windows a technika od Intelu se začaly rozšiřovat až začátkem 90. let a Macintosh od Apple od roku 1984. (pjotri)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama