Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé, když si chlap může naplno dopřát svých libůstek jako tuhle Džon Hnusack. To si takhle odchytíte prostituující dvacítku, týden ji v pohodě przníte v zašitém srubu v nějaké aljašské prdeli a na závěr si s ní ještě užijete trochu té myslivosti. To všechno ovšem jen do té doby, než si vašeho koníčku všimne sveřepý pan Klec a s konstantním xichtem, do něhož dostal permanentní křeč už tehdy u Conairu, začne unyle pátrat. No, i přes kulantní námět podle skutečných událostí se žádná velká sláva nekoná, je z toho tuctová kriminálka, kde se spíš žvaní než jedná. Vydržíte li do závěrečných titulků, zjistíte, že casting přihrál našemu masounovi do cesty samé luxusní, kozaté brunety, avšak když na konci běží na obrazovce fotky skutečných obětí, vypadá to, že ten Hansen byl spíše zoofil se zálibou v šukání mutantů. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Cusack někde před lety poudal, že ze všech svých filmů, co natočil, může být pyšnej asi jenom na pět. Nemám rád podobný kecy, protože tím dost znevažuje nejen svoji práci, ale i snahu těch ostatních. Na druhou stranu bych se vůbec nedivil, kdyby někdy v budoucnu zařadil do oné většiny nepovedených snímků i tento. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller ze staré školy, které se už dneska skoro vůbec netočí a je to zatracená škoda. Má to takovou tu mrazivou zimní atmosféru (taky se to odehrává na Aljašce, což samo o sobě dělá svoje a jen tak mimochodem, nevim proč, ale výběrem lokací a obdobím, ve kterém se to odehrává, sem si občas vzpomněl na prvního Ramba a říkal jsem si, že by mě ani nepřekvapilo, kdyby se tam někde v tom městě nebo lesích procházel :D) a tempo, které se na úkor příběhu zbytečně nikam nežene, což v případě daného žánru nevadí. Co se týče herců, Vanessa Hudgens překvapila, Nicolas Cage si poctivě odehrál svoje a John Cusack jako hodnej fotřík od rodiny, co jen občas potřebuje chvilku sám pro sebe a pro svoje koníčky, byl taky dobrej. Plus k tomu řada známých sympatických tváří ve vedlejších rolích. Scott Walker svým debutem překvapil a budu zvědavej na jeho další snímek a v rámci Cageovi poslední pětiletky se jedná o jeden z jeho nejlepších kousků. Tohle je ten typ filmu, kterej si rád znovu pustim, až bude venku zima a všude sníh a já dostanu chuť na nějakou dobrou kriminálku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kriminální dialogovka s perfektním prostředím, hodně dobrým obsazením a hlavně ctící opravdu skutečné události.Dlouho jsem se na film těšil a i přesto, že jsem čekal trošku akčnější průběh, na konci sem byl spokojenej jako už dlouho ne.Cage zase po dlouhéé době dokázal, že to v sobě pořád má, s Cusackova Hansena šel až mrazivý strach, takový cynický a zvrhlý bastard se jen tak nevidí a Cusack si z jeho ztvárněním poradil výtečně.Příběh sice nabídne minimum akce a přeci jen sem malinko doufal, že nabídne víc Hansenova řádění, ale o tom ten film není, díky bohu se nevěnuje vrahovi a sledování jeho zvrhlých činů ale věnuje se pocitům oběti a zoufalé snaze jednoho detektiva té oběti pomoci za každou cenu a udělat pořádně policejní práci.Za to před Walkerem smekám a jsem rád, že v dnešní době existuje ještě tvůrce, který celý film o masovém vrahovi nevěnuje pozornost masovému vrahovi, ale obětem a navíc úplně všem, kterým nakonec na konci filmu vzdá hold jejich popisem a informacemi o jejich nešťastném konci.Za to tvůrcům 1* přidám.Jinak jde o lehce nadprůměrnou kriminální dialogovku, která potěší prostředím a bezchybným hereckým obsazením, škoda je, že někomu prostě může film přijít nudný a nezajímavý, chápu takové diváky.Kdo ovšem trošku ocení snahu tvůrců a pochopí co bylo hlavním záměrem filmu, bude určitě nadmíru spokojený.Vlastně obyčejný film, který má důležitý smysl.80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudgens v dokonalej polohe: hrať, to nevie, ale čo tak sfetovaná a zničená prostitútka? To je už rola na mieru. Cage s Cusackom si zase mohli kľudne vymeniť aj roly, obaja kľudne môžu hrať slizkého vraha, hoci Cusackovi to ide akosi úplne prirodzene. Film ponúka poznanie, že streľba v aljašských lesoch nemusí bezpodmienečne znamenať ohňostroj či reguláciu medveďov. A rovnako tak, že 50 Cent by nikdy nemal mať vlasy ani vo forme parochne. S nimi totiž pripomína španielskeho cavaliera a v jeho brandži je jediným psom predsa Snoop Dogg. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • Scenár/režisér Scott Walker odložil natáčanie o päť mesiacov, aby mohol film nakrútiť na prahu jesene do zimy, aby mohol dosiahnuť vzhľad a dojem z filmu, ktorý začína bez snehu a končí v hlbokej zime. Povedal, že doslova chcel, aby sa do príbehu a okolo neho zatvorilo počasie a zmrazilo prípad. V dôsledku natáčania v tomto ročnom období bolo na konci 26-dňového natáčania o 3 1/2 hodiny menej denného svetla ako na začiatku natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama