Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nechutně rasistický film, kde ty dobré, kladné, inteligentní a humorem obdařené postavy hrají černoši a hispánci, a záporáky, hlupáky a neschopná ucha hrají běloši. Bělošské nevycválané policejní ucho vzhlíží k černošské legendě metodologie policejních výzkumů (jednu (z mnoha) černochových knih četl běloch dokonce dvanáctkrát!). Nahnědlá mladá policajtka s velkým talentem je od počátku do konce hlavní a úspěšnou hnací silou vyšetřování, oproti neschopnému bělošskému nadřízenému, který ji neustále ponižuje, protože na víc nemá - jako polda je totálně nemožný. A jak na začátku zjistíme, vrah má modré oči - černoch to tedy asi nebude, spíš tedy... běloch! Když se k tomu přidá nákyp amerického patosu, kterým je celý film průběžně prokydán, je za všechno tohle nutno hvězdu ubrat. Koncepce vražd byla sice zajímavá, celkem mysteriózní, ani z rozuzlení jsem nebyl zklamaný, párkrát jsem se fakt i bál, ale místy se to táhlo, třeba při tom emocionálním rozboru Angelininy nevole uřezat zápěstí. Ale budiž, u krys se už zprofesionalizovala. Pohledy na NY z výšky jsem si taky užíval, byť to byla jen doplňková ilustrativní část filmu. Celkově dobrý thriller, bohužel nejvíc pokažený tím, co jsem zmínil v první části komentáře. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhédnutí dávám hvězdičku navíc..."Sběratel kostí" mi tentokrát sednul mnohem lépe - dříve jsem si mnoha věcí nevšimnul. Scénář se knihy nedrží přesně (obzvlášť co se týká samotného závěru) a je to jen dobře!! Phillip Noyce za vydatné pomoci kameramana Deana Semlera vytvořil skutečně napínavou atmosféru a scény, kdy se Amelia jen za světla baterky pohybuje na místě činu mě přímo zamáčkly do gauče...Tím se oklikou dostávám k hereckým výkonům - Denzel Washington je bez debat výborný, vtisknul své postavě přesně tu správnou dávku arogance a tvrdohlavosti, která byla potřeba, aby vytvořil skutečného člověka a ne jen charakter šustící papírem. Angelina Jolie (v podstatě na začátku své hvězdné kariéry) dokazuje, že je nejen neuvěřitelně krásná, ale stvrzuje mnohými opomíjený fakt - že je skvělá herečka! Stačí jeden pohled a hned víte, co se v Amelii děje...Ani další postavy za ústředním duem moc nezaostávají, mají jen zákonitě méně prostoru - obzvlášť se mi líbila ošetřovatelka Thelma v podání Queen Latifah...Sečteno a podtrženo - od začátku do samotného konce (který mi dokonce vehnal slzy do očí) "Sběratel kostí" svému žánru ostudu v žádném případě nedělá, právě naopak. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Námět a děj zajímavý, ale herecké výkony a scénář jsou naprostý průměr. S knižní předlohou se to nemůže rovnat, ale tak to povětšinou bývá. Srovnávat to proto nebudu. Napínavé to sice je, ale napodruhé už vás toho moc nezaujme. Výběr Angeliny Jolie a Denzela Washingtona byl asi dobrým tahem, ale jejich výkony mi připadaly jako kdyby byli po dlouhé narkóze. Naopak přehlédnout nešla Queen Latifah v roli ošetřovatelky a její smutný konec. Celý snímek vypadal tak nějak ospale, pochmurně. Nic výrazného, nic extrémního. Hudba taky taková všelijaká a nevýrazná. Zdaleka nejhorší to však taky nebylo, ale víckrát už to vidět nemusim. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď budeme hledat krysu, co se sama stříhá. To se mi líbí." Mně taky. Všude samá indicie, což mě baví. Navíc k tomu skvěle neschonej a přirozeně chorobně ambiciózní šéf Cheney, bystrá pochůzkářka se špatným žaludkem Amelie a nepohyblivej detektiv s plným platem Rhym. Ti všichni byli skvělí a já si s nima kdykoli rád zapátrám. Taky bych chtěl napsat, že jsem se poučil v tom, že při bitce nemám podceňovat soupeře, co se nemůže hýbat, ale nenapíšu to. Já to totiž vím od chvíle, kdy mě z tenisovýho kurtu vypráskal vozíčkář. Měl jsem chuť mu propíchat pneumatiky, ale to bych prohrál s ještě větší ostudou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama