Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne vůbec špatné pokračování Purpurových řek, vlastně je to tedy pokračování hodně volné, spojené s "jedničkou" jen postavou komisaře Niemanse. Dá se tomu samozřejmě vyčítat za vlasy brutálně přitažená zápletka, ale to už tak u podobných filmů bývá a jednička nebyla výjimkou. Pokud se ale nehodláte rýpat v logice a reálnosti příběhu, ale "jen" se pobavit pokleslým žánrem, nemělo by vás to zklamat. Jean Reno je pořád stejný bourák a jeho kolega Benoit Magimel se pere minimálně stejně dobře jako Vincent Cassel. K tomu proroctví o sedmi pečetích a sedmi andělech Apokalypsy, zdánlivě nesmrtelní mniši v hábitech, kteří vyvádějí lepší kousky než Jackie Chan a rituálně mordují jednu oběť za druhou, tajemný klášter jednoho prastarého řádu, štolami propojený s tunely Maginotovy linie, ve kterých je ukryto jedno velké mystické tajemství... Ryze béčkový scénář s francouzsky tradičně bohatou výpravou a vkusnou estetikou. Bylo to šik a maňifik. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv uznávám výtky na adresu tohoto filmu za oprávněné, považuji ho přesto za důstojné pokračování jedničky. V "Andělech apokalypsy" sice musí člověk překousnout plno pseudohistorického a biblicko-mystického blábolení a smířit se s překotným a za vlasy notně přitaženým závěrem (ve kterém se ďábelští padouši projeví jako banda idiotů), ale to nic nemění na tom, že zápletka celkem funguje, vraždy jsou značně invenční a patřičně brutální, střetnutí s mnichy nabízejí efektní akci a snímek má tak rychlé tempo, že nestačí nudit. Jako největší klad vidím kvalitní práci s atmosférou, která je umocněna řadou neobvyklých prostředí , do kterých snímek diváka zavede (mne osobně nejvíc zaujala role Maginotovy linie). Třešničkou na dortu je pak starý dobrý Christopher Lee v úloze hlavního záporáka. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč se točí dvojky, když chybí pořádný nápad, jak zastínit jedničku nebo dojem z ní úplně nezprasit?! A to téma, kdy se likviduje podle náboženských manuálů, to už je taky tak omleté a předvídatelné ..... Neprůstřelní mniši, nemožní policajti, vlastně jediné plus vidim v Jean Renovi, i když na druhé straně si řikám "hochu, z Hlubiny do takové povrchnosti, máš to zapotřebí?" ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Více akční, méně atmosférické a hůře zrežírované. Navíc občas scénář nabídne díry, aspoň že akční scény jsou solidní. Skvělej fight v bytě za doprovodu písně "I wanna be your dog", nějakej ten parkour a střelba.. vadilo mi, že zde bylo více střihů a horší kamera, navíc vizuální stránka je skutečně odpudivá... postavy jsou taky slabší. Niemans si pořídil konečně psa, jde z něj respekt, jeho kolega Reda zejména v akci odevzdává stoprocentní výkon, i když parťák z jedničky, kterého hrál Cassel mě bavil o dost víc. Zbytek mě skoro vůbec nezaujal, prý zde byl Cyril Raffaelli, bohužel jsem ho nikde nepostřehl. Film je i víc brutálnější, jinak mě to však nebavilo tolik, jako prvotina - potěšila i zmíňka na Alpy. Chybí tomu atmosféra a dvě vynikající postavy se solidní akcí je prostě málo, hudba, režie, scénář za moc nestojí. 7/10 DODATEK - Českej dabing taky slabší, naštěstí mi netrhal uši a neměl jsem s nim problém. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)

Reklama

Reklama