Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 2

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (480)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejslabsi dil ze serie o Hannibalovi, ale rozhodne to neni vina hlavniho hrdiny. Gaspardovi sice chvily trva, nez se rozehraje, ale pak hraje perfektne, trochu mi pripomnel Bena Whishawa. Ostatni herci nestoji za zminku. Cekal jsem, ze ve filmu budou nejaky paradni kuchaci sceny, ale nic moc, nejaky zabiti tu jsou, ale nic nechutnyho nebo zasadniho se nekona. Dalsi problem je, ze film je misty krapet prekombinovanej (Hannibal jako samuraj? wtf) a ve vysledku je to jen film o pomste, kterej by vubec nemusel bejt o Hannibalovy, ale to by holt nevzbudil u divaku takovej zajem. Navic je film misty nechtene smesnej a misty predvidatelnej. Sceny za valky byly sice pekny, Gaspard super, ale cekal jsem vic. Po druhym skouknuti se mi film libil vic, samozrejme nej je uvodni pulhodinka za valky, ale i pak to je slusny a musim pochvalit perfektniho Ifanse. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych čekal, že tato série bude s přibývajícími díly lepší, ale nečekal jsem, že se z celé ságy stane taková slátanina. Ani čtvrtý díl v sobě nenese nic ze skvělé pochmurné a mrazivé atmosféry Mlčení jehňátek. Není v něm ani špetka napětí. Charisma, které postavě Haniballa dodával Hopkins vyšumělo. Mladý Hannibal je nezajímavý, nevěrohodný a ani trochu ne děsivý. Jeho úsměv je křečovitě nereálný, zkrátka bída. Herecky naprosto nezvládnuté. Ale i příběh je postavený na hlavu. To jak se Thomas Harris pokusil na svou ságu navléci samurajské motivy svědčí o tom, že jeho tvůrčí originalita je vyčerpána. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by pro mě bylo Zrození zklamáním, protože jsem od toho absolutně nic nečekal. A o to bylo zklamání větší. Tohle má s tak velkou legendou, jakou je Hannibal Lecter společné jen jméno. Bastard, eh pardon Gaspard byl tak prkenný, že někdy jsem se měl chuť smát. Jediné, co pro mě bylo v tomto filmu zajímavé, byly tři jména: Dominic West alias Jimmy McNulty, Li Gong, která byla sakra krásná a Marek Vašut, jenž tu má asi dvě minuty ke konci… :-) V tomhle případě 2,5 * musím zaokrouhlit směrem dolů… ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ždímání peněz z profláknuté značky, které se děje obludně nefér způsobem levné televizní adaptace, postrádající eleganci a distingovanost, a místo toho ukazuje Hannibala jako dítě s traumatem, jemuž ve Francii učarovali samurajové a rád by si to rozdal s vlastní tetou. Thomas Harris na drogách, Marek Vašut s kudlou v krku a R.I.P pro Gasparda Ulliela, kterému psychopatický výraz v očích tolik slušel a přitom dobře věděl, že si uzavírá cestu dál, byť je to vynikající herec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by mě nezajímaly kořeny legendy, ale už ten nápad ukázat mladého Hannibala (s katanou? WTF?) byl idiotský a zálibné slizské úsměvy Gasparda Ulliela tu sebeparodii korunují. Téma pátrání po válečných zločincích je zajímavé, ale aby z toho byl i zajímavý příběh, nesmělo by se to záhy zvrtnout do mírně nudné padesátimilionové vyvražďovačky, která navíc nejefektnější kill (uškrcení koněm) vykradla ze sedmdesátkového švédského shock-exploitation THRILLER, a napětí budovat hláškami "STALO SE Z NĚJ NĚCO, PRO CO NEEXISTUJE SLOVO. SNAD JEN NETVOR". A ta neustálá legrační snaha znechucovat a šokovat záběry na zašívání pořezaného palce nebo kuchání ryby! I když narážky na další díly jako ta rada od kuchaře, že nejchutnější jsou na většině tvorů víčka nebo řezník pokřikující na Hannibalovu tetu na tržnici ohledně jejího přirození, mě pobavily. A body to má i za vilu Tugendhat, kterou mám kousek od domu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Gaspardova příprava spočívala i v tom, že se pořád dokola díval na filmy s Hopkinsem a snažil se napodobit jeho charakteristické pohyby a také způsob, jakým nemrká. (duklak2)
  • Pro natáčení scény střetu německého letadla Štuka s tankem byla vyrobena věrná maketa letadla včetně interiéru pro posádku. Na světě totiž není dochován ani jeden takovýto stroj, který by létal. Tento letoun skutečně letěl, ale jen na 300 m dlouhé lanové dráze. Letoun je nyní ke shlédnutí v expozici letectví v Plzni. (duklak2)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama