Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé, když si chlap může naplno dopřát svých libůstek jako tuhle Džon Hnusack. To si takhle odchytíte prostituující dvacítku, týden ji v pohodě przníte v zašitém srubu v nějaké aljašské prdeli a na závěr si s ní ještě užijete trochu té myslivosti. To všechno ovšem jen do té doby, než si vašeho koníčku všimne sveřepý pan Klec a s konstantním xichtem, do něhož dostal permanentní křeč už tehdy u Conairu, začne unyle pátrat. No, i přes kulantní námět podle skutečných událostí se žádná velká sláva nekoná, je z toho tuctová kriminálka, kde se spíš žvaní než jedná. Vydržíte li do závěrečných titulků, zjistíte, že casting přihrál našemu masounovi do cesty samé luxusní, kozaté brunety, avšak když na konci běží na obrazovce fotky skutečných obětí, vypadá to, že ten Hansen byl spíše zoofil se zálibou v šukání mutantů. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pro diváka zmlsaného Fincherovým Zodiacem je The Frozen Ground jen rutinním filmem na sobotní večer, který nespasí ani Vanessa Anne Hudgens v negližé. Zamrzí snad jen účast Radhy Mitchell, která se pomalu ale jistě zabydluje v rolích hodných a milujících manželek, což je posun, který mi k buchtě bojující s démony v Silent Hillu a nemrtvými v The Crazies, vůbec nesedí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé krimi na téma zarputilý policista vs. psychopatický sériový vrah. Mrazivá atmosféra zasněžené Aljašky tomu strašně slušela a svoje dodalo i to, že se jednalo o příběh natočený podle skutečných událostí. A pozor, tady se tomu dá bez problémů věřit. Pro mě bylo pozitivním zjištěním, že mi tentokráte nevadily psí pohledy Nicolase Cage a John Cusack mi v roli vrahouna také sedl. Příslibem pro budoucnost je i Vanessa Anne Hudgens. Nejspíš se k tomu už nikdy nevrátím, ale jako večerní jednohubka je to v pohodě. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý mix krimi s mysteriózním thrillerem, který zaujme nejen svým prostředím, ale rovněž příběhem. Nezklamal ani Nicolas Cage, jenž do mrazivé atmosféry dokonale zapadl. Pochválit však musím i výběr ostatních herců. Zmrzlá zem se velice dobře sleduje, divák je udržován v určitém napětí a je-li snímek opravdu založen na skutečném příběhu, neubrání se husí kůži po těle. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • Dve skutočné obete Roberta Hansena neboli nikdy identifikované. Pozostatky jednej ženy sa našli v roku 1980, druhej v roku 1984. (Arsenal83)

Reklama

Reklama