Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 415)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl že po filmu s cute názvem Mlčení jehňátek si budu muset při cestě za účelem vykonání potřeby rozsvítit všechny žárovky v baráku aby na mě zpoza rohu nevybafl perverzák Buffalo Bill a neudělal si ze mě kazajku. Laicky řečeno: nervydrásající kriminální thriller, který lze využít jako efektivní afrodiziakum na infarkt. Anthony Hopkins je démon! #cejtimtutvoupíču ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jonathan Demme ve formě a je jen škoda, že se mu nepodařilo natočit více špičkových filmů, ale jisté je, že si oskara za jehňátka naprosto zasloužil. Mrazící a temná atmosféra, napětí a zdrcující soundtrack u kterého mě naskakuje husí kůže. A když se k tomu přidá hvězdné obsazení Foster+Hopkins, tak se tento kultovní thriller řadí mezi ty nejlepší a patří mezi mé oblíbené. Skvělý film i po tolika letech hodnotím 5 hvězdičky... „I can smell your cunt" ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

"A babičko, proč máš tak velké oči?".."Ale právě jsem, milá Karkulko, viděla Mlčení jehňátek a jsem z toho pořád celá vyvalená. Nervák jako prase!!!"....Poprvé jsem "jehňátka" viděl v kině, když ještě nebyly tak proslavené, málokdo o něm věděl a do Oscarů bylo půl roku daleko. Vyšel jsem z kina a pozoroval ostatní. Všichni se tvářili zaraženě, nikdo ani nepromluvil. Přišel jsem domů s pocitem, že jsem viděl něco extra. Máma se zeptala "Tak co, jaký to bylo?" - "Mami, věř mi, o tomhle filmu ještě hodně uslyšíme." Budoucnost mi na předávání Oscarů dala za pravdu :o) Tenhle film je něco extra. A pokud možno, díky hlasu Anthonyho Hopkinse nutno vidět v originále. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, o kterém si troufám tvrdit, že je téměř dokonalý. Skvělé herecké výkony Hopkinse (životní role + ztvárnění jednoho z nejzajímavějších a nejstylovějších záporáků) a Fosterové, Demmeova poutavá režie a stejně tak atmosféra a příběh filmu. V žánru thriller asi to nejlepší, co bylo kdy natočeno (společně se Sedm). "Rád bych si s vámi povídal déle...ale na večeři tu mám starého přítele." Moje TOP 10. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky vystavěný mix procedurálního thrilleru a hororu. Když Mlčení jehňátek obdrželo Oscara, byl druhý uvedený žánr definitivně akceptován za pevnou součást mainstreamu. Z hororu si Demme vypůjčuje krvelačné monstrum, způsob svícení nebo koncept final girl. Film je mimořádně vtahující zejména díky napojení našeho hlediska na mladou „soon-to-be“ agentku FBI, jejíž proměna je tou nejzásadnější, která se ve filmu plném motýlů (tj. symbolů změny) odehraje. Poprvé ji opouštíme až po půlhodině vyprávění, kdy už jsme k ní zásluhou malé hloubky ostrosti, POV záběrů nebo velkých detailů tváře dostatečně přimkli. Clarice Starling má přitom daleko ke klasickým hororovým scream queens. Nejedná zbrkle, dokáže si zajistit respekt nebo vycítit sexismus na pracovišti. Psychopatickému doktorovi, z něhož mrazí i tehdy, když jen nehybně stojí ve své cele (a nemrká!), je i díky inteligentnímu herectví Jodie Foster vyrovnanou soupeřkou. Společné scény Clarice a Hannibala, jejichž dynamika je stále rafinovanější (s tím, jak pronikají stále hlouběji do hlavy toho druhého), jsou těžištěm filmu, který tak můžete sledovat i jako zvrácenou love story. V Hannibalovi se tato implicitní rovina bohužel stála explicitní a film se přiblížil campu. 90% Zajímavé komentáře: Lima, Lateef, lewwin, Cornon, Cimr, Bilky ()

Galerie (107)

Zajímavosti (176)

  • Lecter (Anthony Hopkins) ve své slavné hlášce uvedl fazole, víno a játra. Zajímavé je, že všechny tři věci obsahují látku tyramin, která může zabíjet lidi užívající antidepresiva MAO inhibitory, které často užívají pacienti v psychiatrických léčebnách. (GreatestFan)

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama