Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 2005 není špatně natočená, ale doplatila na popularitu svého mladšího bratříčka a rozdílný přístup samotných režisérů k natáčení a podávání informací. Přesto si myslím, že Fincher už měl tak trochu vydlážděnou cestu, protože mohl čerpat nápady už i z tohoto filmu. Největším mínusem pro mne není ani tak kratší délka filmu, nebo rozdílné pojetí příběhu, ale herecké výkony. Tady mi přišlo, že herci dostali asi málo zaplaceno a proto nepodali stoprocentní výkony. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je porovnávaný s jeho novším prevedením z roku 2007 som videl skôr. Vôbec som neľutoval, možno trocha stráca na svojho novšieho kolegu, ale má čosi do seba a príjemne smrdí šesťdesiatymi rokmi. Chýba tu trocha nejaká väčšia a výrazná herecká osobnosť, ale to vnímam asi len s odstupom času. Počas filmu som to nepocítil. Film trocha skrášľuje ešte "mladá" Robin Tunney. Je to veľmi kvalitná detektívka o vrahovi, ktorý skutočne zabíjal a ktorý pravdepodobne nikdy nestratí svoju "slávu". ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film sa ku mne podobne ako k LINKIN-ovi a mnohým ďaľším dostal tiež náhodne s úmyslom, že si pozriem opevovaný triler majstra žánru Davida Finchera a kedže som sa veľmi nepozeral na úvodné titulky, zdalo sa mi, že naozaj sledujem film od tohto režiséra. Len jediné čo mi nešlo do hlavy bola jeho krátka 90-minútová dlžka, kedže som vedel, že Fincherov film je vyše dva a pol hodiny trvajúce dielo. Keď som potom tu na CSFD zistil, že sa jedná o iný film celkom ma prekvapilo jeho pomerne nízke ohodnotenie, ktoré si myslím ažtak nezaslúži. Film má naozaj vcelku dobre vystavané napätie, ktoré sa vlastne v celom filme nijak výraznejšie neprejaví no napriek tomu a tiež množstvu dejových pasáži stále udržiava pozornosť, takže aj keď sa hodinka a pol zdá niekedy zdá trocha dlhšia vlastne nijak nenudí. Zaujímavo spracovaná je aj identita samotného vraha, ktorému vo filme síce nikdy neuvidíme tvár, avšak jednoznačne by sa dal spojiť s postavou jedného s novinárov sledujúcich prípad. To, čo potom akosi brzdí celý film je nepoukázanie na niektoré fakty súvisiace zo Zodiacom, ale iba ich väčšinou chybné vymyslenie (kde by sa mohol novinár naučiť tak dobre strielať?). Taktiež je skôr zarážajúce, že 12-ročný syn vyšetrovateľa nakoniec zistí toho o vrahovi viacej než polícia a je škoda nevyužitie niektorých scén, keď rodina cíti potencionálne blížiace sa zlo, ktorá nakoniec vôbec neprichádza. Tieto výhrady nakoniec celkový dojem až tak veľmi nekazia a hodnotenia 4* sa mi zdá byť v tomto prípade naozaj primerané. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Také jsem myslel, že to bude ten Fincherův. Jen by mě bavila sledovat má reakce, pokud bych to v průběhu filmu nezjistil a pak tady civěl na těch 85%. No ale nebylo by to poprvé. Toto se zcela úplně nevyvedlo. Histerickohistorické plácání dobových reálií, kde nemohli chybět hippies a kosmonauti, bylo účelové a také ne ideálně zasazené. Herec v hlavní roli nebyl silným článkem a to je vždy zlé. Postava jeho syna byla naprosto nesmyslná a zbytečná. Jeho procházky tátovo kanceláří a pročítání policejního archivu hloupé. Vykreslení rodiné krize bylo trapné. Máma"Máš už zbaleno?" Synek: "Ne" Máma: "tak si zbal, musíme jet." Syn: "Já nikam nejedu."......................no a tak se nikam nejelo. Srandisti. 40% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný dobový feeling 60. let, několik pamětihodných a brutálních scén, luxusní vozový park a skvělý Justin Chambers v hlavní roli (plus pochopitelně otevřený mrazivý závěr). Za mě osobně sympatický snímek, který sice nedosahuje kvalit a úrovně novějšího Zodiaca od velmi respektovaného Finchera, ale i tak je to zajímavá podívaná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)
  • Ve filmu je zmíněna vražda herečky Sharon Tate (9. srpna 1969), manželky slavného režiséra Romana Polanského, která byla ve vysokém stupni těhotenství. Spolu s ní byli na Cielo Drive v Los Angeles zabiti také její přátelé Jay Sebring, Abigail Folger a Wojciech Frykowski, kteří jí dělali společnost. Vraždy provedlo několik členů kultu Charlese Mansona. (noelcoward73)

Reklama

Reklama