Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí jsem si tento film spletl s tím od Finchera. Samzřejmě očekávám, že ten bude lepší. Tohle se mi nezdálo hned z několika důvodů. Doba roku 68-69 byla sice pěkně zrealizovaná, ale postavy tak vůbec nevypadaly. Detektiv se sestříhem, kterej se tenkrát těžko nosil a jeho žena taky. Dál se mi nelíbilo to jeho děcko. Rory Culkin má sice dobrej ksicht a potenciál, ale toto byla špatně napsaná role. Vůbec jsem nepochopil, proč tam vůbec byla. Už jsem jenom čekal, že synek vyluští kód a vrah pak bude ohrožovat jejich rodinku. Prostě to zapletení rodiny do děje bylo úplně zbytečné. Detektiv mi připadal celkem topornej, měl hrozný výkyvy nálad, ale to bylo asi taky scénářem a režií, ne jen jeho hereckm ztvárněním. No, to je tak asi všechno, co jsem chtěl říct. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, nejde o film Davida Finchera! Ale televizní snímek na základě úplně stejných událostí, ke kterým došlo v Kalifornii v 60. letech, kdy masový vrah řádil a policie ho nedokázala odhalit. Klasicky natočený snímek je o něco akčnější, určitě kratší a kupodivu i poutavější než ten Fincherův, i když nepracuje tolik s atmosférou a detailní rekonstrukcí vyšetřování. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Také jsem myslel, že to bude ten Fincherův. Jen by mě bavila sledovat má reakce, pokud bych to v průběhu filmu nezjistil a pak tady civěl na těch 85%. No ale nebylo by to poprvé. Toto se zcela úplně nevyvedlo. Histerickohistorické plácání dobových reálií, kde nemohli chybět hippies a kosmonauti, bylo účelové a také ne ideálně zasazené. Herec v hlavní roli nebyl silným článkem a to je vždy zlé. Postava jeho syna byla naprosto nesmyslná a zbytečná. Jeho procházky tátovo kanceláří a pročítání policejního archivu hloupé. Vykreslení rodiné krize bylo trapné. Máma"Máš už zbaleno?" Synek: "Ne" Máma: "tak si zbal, musíme jet." Syn: "Já nikam nejedu."......................no a tak se nikam nejelo. Srandisti. 40% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled má film na vraždy Zodiaka. Režisér se spíš zaměřil na dobu a rodinu hlavního vyšetřovatele. Mé hodnocení je tak 3 a půl, hlavně za kameru a ve filmu poznáte mnoho herců z různých seriálů, to je docela příjemné:). Dodatek: Před pár dny jsem se vrátil z USA a jsem velmi rád, že jsem žádnýho Zodiaka nepotkal. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

K téhle verzi jsem se dostal (a zřejmě nejen já) spíše náhodou, ale obětoval jsem hoďku a půl a zjistil, že tenhle malý bráška od Finchrového Zodiaca není vůbec špatný. Justin Chambers mi sice do oka vůbec nepadl, ale to spíš moje mínus. Ale celá detektivova rodina jako by v tom filmu svoje místo mít neměla, podle mě to působí spíš jako rušící element. A natahování ke konci filmu je opravdu k nevydržení. Jakoby si rejža nějak neuvědomoval, že to je tak monotóní. Počkám si na novější verzi a pevně věřím, že mistr napětí se s tímto tématem dokázal poprat o mnoho zdatněji než v tomto případě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama