Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, nejde o film Davida Finchera! Ale televizní snímek na základě úplně stejných událostí, ke kterým došlo v Kalifornii v 60. letech, kdy masový vrah řádil a policie ho nedokázala odhalit. Klasicky natočený snímek je o něco akčnější, určitě kratší a kupodivu i poutavější než ten Fincherův, i když nepracuje tolik s atmosférou a detailní rekonstrukcí vyšetřování. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film podle zajímavé skutečné události má kvalitní děj to je bez debat.. Ale to zpracování mne až tak moc nenadchlo. Minimálně půlka filmu je zaměřena na syna detektiva a jeho nastávající problémy v manželství... Což mne tedy moc nebavilo, spory logicky mohly nastat, ale dát jim tolik prostoru na úkor dalších faktů a vražd? Potěšila účast Robin Tunney. Dávám průměrné 3z5 a jdu se těšit na Zodiac od Finchera.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S netrpělivým vyčkáváním na zcela jistě zvučnějšího bratříčka od perfekcionalisty Davida Finchera jsem se (spíše „omylem“) dostal k tomuto dílku natočenému dle skutečných událostí, které věru poutavě líčí osudy masového vraha, který výsměšné zveřejňoval detailní popisy svého řádění. Silné téma, mnoho otazníků. Ačkoliv se tahle hyena ve svých dopisech chlubila téměř čtyřmi desítkami vražd, policie jí přisuzuje sedm vražedných útoků. Největším problémem je ale laťka, kterou režisér ihned na začátku nastaví. Příjemně evokuje dobu, i o něčem jako je atmosféra může být řeč, ale onu laťku nikdy nedokáže nějak zásadně překročit, něčím obohatit. 60%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že filmů o Zodiakovi je stejně jako obětí Zodiaka. Problém je, že když vidítě jako první film Fincherova Zodiaka, který se snaží jít do nejmenšího detailu, přijde Vám ten druhý Zodiak, který byl teda dělaný jako první, až jako druhý. Na druhou stranu klíčové hodnocení všech filmových Zodiaků může udělat jen samotný Zodiak a ten se zatím ani na CSFD ani na IMDb, ani v novinách a ani v šifrách nevyjádřil ! ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Také jsem myslel, že to bude ten Fincherův. Jen by mě bavila sledovat má reakce, pokud bych to v průběhu filmu nezjistil a pak tady civěl na těch 85%. No ale nebylo by to poprvé. Toto se zcela úplně nevyvedlo. Histerickohistorické plácání dobových reálií, kde nemohli chybět hippies a kosmonauti, bylo účelové a také ne ideálně zasazené. Herec v hlavní roli nebyl silným článkem a to je vždy zlé. Postava jeho syna byla naprosto nesmyslná a zbytečná. Jeho procházky tátovo kanceláří a pročítání policejního archivu hloupé. Vykreslení rodiné krize bylo trapné. Máma"Máš už zbaleno?" Synek: "Ne" Máma: "tak si zbal, musíme jet." Syn: "Já nikam nejedu."......................no a tak se nikam nejelo. Srandisti. 40% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama