Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Niekto tu má rád Finchera. Žial štýlova rafinovanosť Seven (evidentná inšpirácia) je tatam a scénaristické tápanie je plátané patetickými flashbackmi, úplne zbytočnými výletmi do osobného života Johna Prudhomma a definitívne podtrhnuté záverom (dieťa), pri ktorom sa mi chcelo smiať. A nerzachráni to ani výborná dark kamera a kvalitne zmrzačené obete. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kdyby čtyři roky předtím Fincher nenatočil skvělých Se7en, dal bych určitě čtyři hvězdy. Jenomže tohle je prostě jasná vykrádačka výborného thrilleru, která úrovně "své" očividné předlohy nedosahuje. Jak říkám, nebýt "Sedmičky", šlo by hodnocení výš, ale absence originality to ubila na dvouhvězdičkový remake. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Podle mě strašně podhodnocený a podceňovaný film, jehož velký potenciál tu všichni schazují kvůli údajnému vykrádání Sedmičky, se kterou to přitom má pramálo společného. Samozřejmě tím nechci tvrdit, že Resurrection dosahuje kvalit slavného Fincherova díla, to v žádném případě, ale opravdu silně ponurou atmosférou, zajímavým a svižně zpracovaným dějem a návalem nápaditých a nechutných mordů musí tento snímek zaručeně zaujmout každého fanouška žánru. A jelikož já mezi ně patřím a film mě bez ohledu na to přehnané a trochu hloupé finále velmi bavil, přemýšlel jsem i o hodnocení nejvyšším. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se zřetelně inspiroval slavným "Sedm". Především se snaží zoufale napodobit jeho atmosféru (ve filmu často hustě prší). Tento element se ukázal jako až příliš rušivý, protože na to, aby se mu vyrovnal, nemá na režisérské židli kvalitního režiséra, ale pouze pochybného Russella Mulcahyho, jehož filmografie je značně nevyrovnaná. Stejným neduhem trpí i tento film, který jen snaživě opisuje a občas přijde s vlastním nápadem, anebo si dokonce troufá šokovat naturalistickými scénami. I přes to vykrádání to funguje celkem slušně, a to i díky soustředěnému Lambertovi. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka devadesátek byla doba, kdy mezi režiséry panovalo skálopevné přesvědčení, že k výbornému thrilleru je potřeba věčný déšť, potemnělý obraz a šokující násilí. Russell Mulcahy se osvědčené šablony držel s otrockou doslovností, aniž by si uvědomil, že kouzlo jeho velkého vzoru bylo úplně jinde. Jenže tady není kde brát. Herci jsou dávno za zenitem a on sám měl v kariéře jen jeden opravdu dobrý film - a ani ten nebyl nikdy kvalitní. Snaha o vyhrocené emoce působí občas zoufale, občas trapně. Některým scénám nemůžu upřít působivost, jenže to byly jen ostrůvky pozitivní deviace v moři podprůměru. Jejich existence navíc není ospravedlnitelná mazaným scénářem, jehož nepěknou vizitkou je, že vraha jsem odhadnul na první dobrou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama