Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi thriller modernej doby so scenárom podľa skutočnej udalosti. Síce som od nadšenia neskákal na stoličke, ani mi film neochromil moje zmysly, dokonca by sa tu našlo aj pár nudnejších miest, v ktorých tempo ide rapídne dolu, ale všetko je vynahradené perfektným prostredím a výborným hereckým duetom: Cage-Cusack. Myslím, že nadpriemer si tento snímok zaslúži. 70/100 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film na motivy skutečných událostí, které se odehrály na dalekém americkém severu v 80. letech 20. století, kde bylo v rozmezí zhruba 15 let bestiálně zavražděno více než tucet žen, které byly před smrtí znásilněny a týrány. Měl jsem tu možnost sledovat tento případ přímo v jednom dokumentu a byla to síla. Tento snímek jim v jistém smyslu vzdává hold, vypráví jejich příběh a ctí jejich památku, ale z pohledu diváka neznalého musím říci, že atmosféra není zdaleka tak drsná, jak by mohla a měla být. John Cusack se konečně dostal do role, která mu podle mne sedí bezvadně. Psychopatický bezcitný masový vrah. Zato pan Klec nepůsobil dvakrát přesvědčivým dojmem. Napětí nebylo tak intenzivní a mnohdy se děj vlekl. Průměrná detektivní záležitost na jedno zhlédnutí. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Poctivá mrazivá kriminálka s hutnou atmosférou v temném prostředí, co rozhodně nemá v úmyslu diváka rozehřát. Jde si ve svých kolejích realismu, kde těžko najít nečekané zvraty, bouřlivé efekty, či šílené fantasmagorické prvky. Ona holá pravda je obvykle velice obyčejná, nenápadná, nečekaná a tak trochu nudná. Podobně jako život váženého kuchtíka Boba, či kdo to byl, nemám zájem jeho životopis dál pitvat nebo študovat. Co se cení kromě přirozených hereckých výkonů je vůbec počin natočit tak otřesnou skutečnost o lidech mezi námi. Budiž blahořečeno, že se občas najde někdo, komu záleží na své práci, na cizích osudech, na tom, jak o malé procento snížit statistiku zločinnosti nebo rovnou hnusné zlo zastavit. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu byl použit i umělý sníh. (ČSFD)
  • Brie Larson sa zúčastnila castingu na rolu Cindy Paulson. Tam svoju scénu prehnala natoľko, že vystrašila aj samotného režiséra. Nakoniec bola z tejto úlohy vyradená, ale z iného dôvodu: producenti si mysleli, že keďže má výšku 170 cm, nemala by hrať postavu Cindy, ktorá mala 158 cm. Úlohu preto neskôr dostala Vanessa Hudgens s výškou 155 cm. (Arsenal83)

Reklama

Reklama