Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid v hlavní roli mysteriozního thrilleru, který by se rád srovnával se Sedm, jenže mu chybí propracovanější myšlenka. Musím říct, že osobně se mi tenhle film líbí. Přesto nelze nevidět všechny ty laciné prvky, scenáristické díry a berličky, včetně současného klišé "sám tatínek se svým synem, manželka mrtvá" (jen si vzpomeňte na Proroctví!). Zde detektiv pátrá po masovém vrahovi, který zabíjí velmi krutě a promyšleně, stopa ho přivede k biblické apokalypse a čtyřem jezdcům, kteří po zemi roznášejí smrt, nemoci a další hrůznosti, aby nakonec zjistil velmi, ale velmi krutou pravdu. Žel, pointa filmu souvisí s poselstvím filmu, takže je těžké odhalit je. Ale přece jen toto poselství je podle mne originální a možná stojí za větší zamyšlení, než snímek lacině podbízí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako temný thriller Jezdci Apokalypsy fungují jen místy. Dennis Quaid je cool, ale hodnocení docela sráží rodinná rovina příběhu, která je děsně kýčovitá a právě i kvůli ní je film dost rozkouskovaný, a tudíž není čas pro vytvoření nějaké pořádně hutné atmosféry, která se od takovéhoto filmu očekává. A ta pointa spolu s kýčovitým koncem v divadle je pořádně trapná... ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Na jeden z najznámejších citátov z Biblie našróbovaná dosť nedotiahnutá akože drsná kriminálna zápletka, pointu ktorej prekuknete zhruba v polovici a ktorá toho dosť dlží Fincherovmu Se7ven, aleo Purpurovým riekam. A nenechajte sa ako ja zlákať menami v titulkách ako Peter Stormare alebo Zhang Ziyi - pre tých pár štekov, čo tam odvrknú sa to neoplatí sledovať. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama