Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

predators 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra a Dennis Quaid v hlavních rolích jinak průměrného "traileru" na Sedm. Tedy pokud jde o tu atmosféru, ta mohla být ještě mnohem lepší, alespoň co do pocitu strachu nebo deprese. Ty se jaksi né a né dostavit a tak zbývá jen závěrečná pointa, která je sice pro někoho překvapivá, ale opět jen opakuje viděné před pár minutama. Jezdci Apokalypsy s sebou sice přiváží něco nového, ale cestou hodně poztráceli... :-) 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své manželky se detektiv Aidan Breslin (Dennis Quaid) jen těžce vyrovnává s touto ztrátou, a navíc musí hledat cestu ke svým dvěma synům - s malým Seanem je vše v pohodě, ale se starším Alexem, který právě prožívá svá pubertální léta jen horko těžko hledá společnou řeč. Navíc když po městě začíná řádit zákeřný vrah, který si bere příklad ze čtyř jezdců apokalypsy - a zanechává za sebou jen krvavou spoušť. Navíc se zdá, že vrah Aidana zná a nějakým způsobem mu chce něco naznačit ... Jonas Åkerlund se snažil vytvořit netuctovou detektivku, která by si jistým nádechem tajemna chce vytvořit nádech legendárního Sedm. Ne že by se mu to až tak nepovedlo (samozřejmě, na výše zmíněný film nemá ani náhodou), ale pravdou je, že jsem chvilkama zadržoval dech a kousal si nehty napětím. Navíc se Jonas nebojí prolít nějakou tu kapku krve, čímž u mne taktéž získává kladné body. Herecké obsazení filmu není špatné, ale kromě Dennise Quaida a (na první pohled) sladké Ziyi Zhang nikdo další v oku neuvízne (překvapila mne role Petera Stormare - ve filmu pronese asi dvě věty a jednou dá Quaidovi přes držku a to je vše :) )... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má docela chytlavý námět, který je poměrně zdařile zpracován. Příjemný je také pohled na okouzlující "Gejšu" Ziyi Zhang, coby "sladkou holčičku, které svět ublížil." Jenže tvůrci se rozhodli, že film se bude vyvíjet osvědčeným způsobem. To znamená směrem vedoucím přes otřepaná žánrová klišé a nedostatky, projevující se především ve scénáři. Spousta působivých a dobře udělaných scén zůstalo odsunutých na vedlejší koleji, a je pak zdatně přebíjela již tolik známá dějová linie - muž se vyrovnává s odchodem ženy, kvůli náročné práci mu nezbývá čas na syny a ti tak trpí, a zažívají pocit odloučení. Pak se objeví velký případ, při němž muž začíná ještě více trpět a myslet na ženu. Nakonec, po velkém boji opět nalezne, co je pro něj nejdůležitější a obnoví své pouto se syny. "Odpusť mi prosím, buď mi synem..." Nu což, ale je to škoda, Jezdci Apokalypsy mohli být mnohem silnější. Takto jen lehký nadprůměr. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Výborný příklad toho, jak se to nemá dělat. Pokud chcete točit brutální thriller inspirovaný Zjevením (což zní dobře už samo o sobě), nemíchejte do toho sentiment! Quaidův detektiv se mi fakt líbil (tak trochu Carl Morck), ale ač k jeho postavě tohle rozuzlení docela sedlo, bylo pojaté úplně špatně a celý film tak akorát zabilo. (Nehledě na nezodpovězené otázky.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama