Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 1

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (480)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hádanka: Co má tohle společného s "klasickou" lecterovskou sérií? Odpověď: Zhola nic. Jinak řečeno, berete-li toto jako samostaný film, který se nikam neřadí a tudíž ani odnikud nevybočuje, pak je to poměrně solidní podívaná s páru chytlavými momenty a několika "oslími můstky", lehký nadprůměr. Kdybyste ale chtěli srovnávat Ulliela s Hopkinsem, tento scénář např. s Mlčením jehňátek atd. atd., a hlavně kdybyste chtěli napasovat tenhle "čtyřhranný" film do "trojúhelníkového otvoru" na začátku série, asi byste nepochodili. Prostě tam nesedne. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bože, další zrození masového vrahouna. Nedokážu přijmout, že ten tajemný Dr.Lecter z Mlčení Jehňátek a Červeného draka se zrodil takovým to způsobem. Tyto filmy totálně kazí náhled na předchozí velmi povedené snímky. Raději jsem to neměl vidět. Fuj. Hnus. Už by měl být Hannibal-Zánik a tam by měli sežrat Dr.Lectera a byl by konec!!! 20% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá posuzovat ze dvou úhlů. Jako samostatný příběh o tak trochu jiném zabijákovi nebo jako prequel k Hannibalovi. Z prvního hlediska film vůbec není špatný, pokud pomineme několik nepříjemností např. samuraiský výcvik. Ulliel hraje dobře, jeho vraždící zápal mu bez problému uvěříte a jsou tu chvíle, kdy je opravdu děsivý, většinou vás to ale nutí s ním víc soucítit než se ho bát. Závěr filmu je dobrý, máme tu i ukázkově odporné záporaky a nechybí i několik jídelních či kousavých momentů. Pokud si ale film spojíme s Hannibalem, musí jedna nebo i víc hvězd dolů. Jistě je to kvůli Hopkinsovi, protože podle mě není herec, který by ho předčil, i bez něj ale máte pocit, že Hannibal si zaslouží víc. Já hodnotím spíš jako samostatný film Hannibalovi trochu podobný, protože přes všechny chyby se mi docela líbil. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ale tak není to zas až taková tragédie, jak by se nám mohlo po zběžném pohledu na hodnocení zdát. Webber má především cit pro výtvarno, a to promítl i do tohoto snímku, i když je nutno to pěkné hledat pod notnou vrstvou klišé. Především ten příběh je neuvěřitelně stupidní a trapný, vše je plytké a nedotažené, ale to už tu bylo řečeno mnohokrát. Já se soustředil především na Gasparda, kvůli kterému jsem si film sehnal, a z tohoto pohledu jsem navýsost spokojen. Nadšen jsem byl i z Li Gong. Potěšila samozřejmě i Kost jako zámek Lecterů nebo Tugendhat, kde mají štěstí, že jim vila při natáčení nespadla na hlavu. HUDBA: Ilan Eshkeri, Shigeru Umebayashi - Eshkeri?Mě na něm vadí, jak je strašně ovlivnitelný, nemá vlastní styl a je nerozpoznatelný.. hudba stála za nic. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku průměrný film o pomstě, který chce ještě něco vydělat na jméně Hannibal Lecter. V podstatě by mohlo jít o jakoukoli jinou postavu a výsledek by byl zhruba stejný - film o mstícím se mladíkovi. Jak už tu někteří říkali, postavě Hannibala chybí nějaký zřetelnější vývoj (zvláště nápadný je ten skok o několik let dopředu) a jeho přerod v Hopkinsova elegantního padoucha je i po vykonání krevní msty stále těžko uvěřitelný. Co mi ještě vadilo, byla nadměrná snaha o zvýšení efektu pomocí nechutných krvavých záběrů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Lady Murasaki je ve skutečnosti jméno japonské spisovatelky z 11. století. (Othello)
  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)
  • Gaspardova příprava spočívala i v tom, že se pořád dokola díval na filmy s Hopkinsem a snažil se napodobit jeho charakteristické pohyby a také způsob, jakým nemrká. (duklak2)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama