Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Nepřekonané a asi i nepřekonatelné dílo.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Vysokooktanová adrenalinová jízda. Akční thriller dostal díky tomuto filmu nový rozměr.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Dodnes nechápu proč dostal James Cameron oscary za "Titanic", což dokazuje stupidnost akademie (jeden příklad z mnoha). Jeho kreativita, hravost a preciznost je tu dosažená téměř nad rámec geniality. Film nasadil mustr všem sci-fi akčním filmům následujících několika let. Chladná atmosféra a nádherný minimalisticky laděný hudební doprovod člověka provede dokonalým akčním infernem. V celé stopáži není hluchého místa. Nesmrtelný film, kterej prostě žeru. Oslava nerezu a chladné betonové šedi. Ukázkový kult.

12 opic

12 opic (1995)

Zvedám všech 12 palců nahoru. Samozřejmě dávám 12 hvězdiček a až to uvidím po dvanácté, tak Vám dám vědět. Gilliamův opus magnum, které lze zařadit na 1 místo v žebříčku sci-fi. Depresivně humorná atmosféra dodává veškeré nevyhnutelnosti v ději zcela nečekaný rozměr. A Brad Pitt je vedle perfektního konce už jen třešinka na dortu. "Klistýr pro všechny!!"

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Teprve když ztratíme všechno,můžeme dokázat cokoliv.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Vrchol žánru zvaného western. Tenkrát na Západě bude vždy (aspoň tedy pro mne) na druhém mýstě. Černý humor je zanešený prachem a potem. Darebáček Tuco je nejlepší role Eliho Wallacha. Skoro jsem měl pocit, že si film krade pro sebe. Sledovat jej je ale rozkoš.