Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Quentin vlastně nedokáže natočit film, který je špatný. Točí buď filmy dobré, skvělé nebo perfektní. U tohoto filmu se přikláním k výrazu perfektní. Celý film jsem si užívala a fandila americkým partyzánům, kteří neměli s žádným němcem slitování.Film se skládá z několika kapitol, kde nám jsou postupně představeny všechny hlavní postavy filmu, mezi které patří hlavně nelítostný německý důstojník Hans Landa (Christoph Waltz), známý jako lovec židů, a dále Shosanna (Melanie Laurent), židovka, plánující pomstu za vyvraždění své rodiny. Nejlépe ve filmu působí hlavně fakt, že všechny postavy mluví svým jazykem (němec německy, francouz francouzsky).To celý dojem zlepšuje a dodává tu pravou atmosféru. Ve finále dochází k zabití Hitlera a vlastně všech nacistických špiček. Tento nečekaný závěr (který bohužel není shodný s historií) přidává na originalitě celého filmu. Myslím si, že nemám co vytknout. Možná málo prostoru pro Michaela Fassbendera, který ztvárnil poručíka Hicoxe, ale i přesto patří mezi nejvýraznější herce v celém filmu. Co dodat. Skvělá hudba, kamera, scénář, herecké výkony. Jen tak dál. 5*

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Nejlepší filmové zpracování Jany Eyrové vůbec. Stará dobrá Anglie 19. století byla velmi kouzelná a stejně taková je atmosféra v tomto filmu. Krásné dobové kostýmy, úžasná anglická krajina a herecké výkony, ze kterých se tají dech. Michael Fassbender byl tím pravým Edwardem Rochesterem a Mia Wasikowska jako Jana předčila veškeré očekávání. Po shlédnutí filmu jsem si přečetla knižní předlohu od Charlotte Bronte a jiného pana Rochestera než Fassbendera bych si nedokázala představit. Krásný film s krásnými herci:)

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Kde jsou ty časy, kdy jsme točili perfektní komedie, jako je to právě u Marečku, podejte mi pero! Oldřich Lipský byl mistrem ve svém oboru a jeho komedie dokážou rozesmát všechny generace i po tolika letech. Dvojice Smoljak, Svěrák se narodila s tužkou v ruce, neboť tak dokonalé scénáře vymyslí málokdo a o hereckém obsazení v této komedii nemusí být ani řeč, protože herci jako Jiří Sovák, Míla Myslíková nebo Václav Lohniský dokázali zahrát cokoliv. Doufejme, že se současná česká kinematografie dokáže poučit z těchto komedií a začne točit tak dobře, jako tomu bylo před léty.

Králova řeč

Králova řeč (2010)

Velké díky za pestré britské dějiny, které nás v tomto filmu doslova dostanou do kolen. Příběh krále Jiřího VI. není příliš znám, proto velké díky za tento nádherný film! Dokonalá herecká trojice Colin Firth, Geoffrey Rush a Helena Bonham Carter. Překrásná kamera, hudba i kostýmy. Děkuji, Británie.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

I přesto, že máme nějaké to kilo navíc, nesmíme panikařit! Vždycky se najde nějaký ten kouzelný Colin Firth, který nám dokáže, že všechno není pouze o tom, jak kdo vypadá. Perfektní britská komedie s úžasnou hereckou trojicí! Renée Zellweger, Colin Firth a Hugh Grant byli stvořeni přesně pro sebe. Nejvtipnější scéna? No asi všechny, protože to co z Bridget někdy vypadne, vžene slzy do očí.

Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti (1939)

Co k této roztomilé komedii napsat? Snad jen to, že tolik vtipných scén v jediném filmu se tak často nevidí. Martin Frič byl mistrem komedie a naši současní režiséři by tento film měli shlédnout alespoň desetkrát, ať ví, jak mají správně točit! Není možné nezamilovat si roztomilou Natašu, charismatického Oldřicha a tajemného Raoula. Kdo by nechtěl bydlet u tetičky, která jenom plete, mít za bratra anglického hraběte, kterým samozřejmě doopravdy není, a chodit loupit s pohledným mladíkem.

Pianista

Pianista (2002)

Nejlepší filmový snímek pojednávající o osudech polských židů uvězněných ve Varšavském ghettu. Příběh Władysława Szpilmana šokuje a dojímá zároveň. Adrien Brody, který ztvárnil právě známého polského pianistu, předvádí neuvěřitelný herecký výkon. Uvěřila jsem mu úplně všechno. Jeho lásku k hudbě, strádání, strach. Thomas Kretschmann, který si zahrál až ke konci filmu, vyhrává u mě první místo jako nejpohlednější a nejhodnější nacista (zní to divně, ale je to tak). Při pvním shledání Szpilmana (A. Brody) a Wilma Hosenfelda (T. Kretschmann) jsem ani nedýchala, a nevěřícně ,,zírala", jak se poté zachoval. Nejhezčí na tom je, že se to skutečně stalo. I v takové době ti špatní dokázali v sobě najít kouset lidskosti, a přesně o tohle v tomto filmu jde.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Zaručeně jeden z nejlepších filmů, který se zaměřuje na hrůzy holocaustu. Steven Spielberg patří mezi světovou režisérskou špičku a nebojím se říci, že on je na jejím úplném vrcholu. Při sledování Schindlerova seznamu jsem se nenudila jedinou chvíli. Jedna mrazivá scéna za druhou, při kterých si nedokážeme vůbec připustit, že se něco takového opravdu mohlo stát. Dokonalá hudba Johna Williamse a skvělé herecké obsazení. Výkony Ralpha Fiennese a Liama Neesona jsou NEUVĚŘITELNÉ, PERFEKTNÍ. 5*

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Překrásný, kouzelný film, který nemá obdoby. Originální příběh, který je svým způsobem komický, i přes to, že končí tragicky a pojednává o nejhorší události 20. století, a sice o druhé světové válce. Fašistická Itálie nepůsobí až tak děsivě jako nacistická Třetí říše, ale i zde probíhají děsivé hony na Židy. Jedním z těchto židů je i Guido, který nás stále přesvědčuje o tom, že život opravdu JE krásný. I přes veškeré okolnosti záleží pouze na nás samotných, jaký si život uděláme a jak ho budeme vnímat. Silný, dojemný, tragický (a přesto plný optimismu) komický a mohla bych pokračovat donekonečna. Film Život je krásný má prakticky všechno. Tím nejlepším je také krásná hudba od Nicoly Piovaniho. K tomuto filmu se vždy moc ráda vrátím, neboť mi připomene, že život krásný je!!