Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Poslední recenze (5)

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Kouzelný výtvor fantazie velkolepého génia. Magický film pana Miyazakiho. Dárek pro snílky, fantasty a nejen je. O Howl's Moving Castle by se dali napsat stovky a stovky slov, ale žádné z nich by dle mého názoru nedokázalo dokonale vystihnout magii tohoto snímku. Pojmout barevnost a hloubku světa Calcifera (nejúžasnější oheň na filmovém plátně), Howla, Sophie, Heena (jeden z nejlepších psů ve světě filmu) a dalších čarodějně krásných postav. Popsat velkolepost kráčejícího zámku nebo nastínit úžasnou fantastičnost příběhu. Ne, prostě to nejde. Jedinou možností je zhlédnout toto dílo od studia Ghibli a nechat se také strhnout pohádkovou atmosférou... nebo se zastydět v případě, že onen dětský duch už ve vás není. Za mne ale jasných pět, protože já nikdy nevyrostu.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Všichni máme sny. Někdo větší, někdo menší. Ale to nic nemění na tom, že je máme. A když se objeví náš sen na filmovém plátně, tak je to zážitek na celý život a ještě den navíc. Dobrá, není to přesně můj sen, ale podstata je totožná. Občas ve slabších (nebo možná spíše silnějších) chvilkách přemýšlím o zmáčknutí tlačítka stop. O zastavení rozjetého vlaku společnosti a vystoupení ještě před konečnou zastávku. Bohužel jak to bývá, tak u přemýšlení to začíná a (skoro vždy) končí. Nejsem velký cestovatel. Fyzickou schránku přepravuju pouze po domě a někdy ještě do školy. Ovšem dobrodruh bezesporu jsem a proto se občas utrhnu a prostě jdu. Pryč. Někam. A když nemůžu tak si pustím Into The Wild. A když ani to nemůžu, tak nahodím OST od frontmana Pearl Jam Eddieho Veddera a je mi fajn. Hirsch podle mne podal moc příjemný výkon a stejně tak Sean Penn. Nechal jsem se unášet (a tady je to únos skoro doslova, protože jsem prostě nevnímal a ani nikdy při sledování tohoto snímku nevnímám) celou tu nehoráznou délku sto čtyřiceti osmi minut za kterou bych jinde nadával, řval a dupal. Jeden z mála filmů, kdy tento čas obětuji s klidným svědomím znovu a znovu. A příště snad i s někým, kdo mé nadšení sdílí.

plakát

Vampire Hunter D (2000) 

Zatímco okolí se rozplývalo nad Buttony, Milionáři a já nevím čím ještě, já jsem se vydal zpět v čase alespoň o těch pár let za Vampire Hunterem D. Původní úmysl byl navštívit první film z roku 1985, ale lenost zvítězila a do ruky se mi dostalo snázeji obstaratelné pokračování s podtitulem Bloodlust. První věc, která mne praštila do očí byla výtečná animace a skvostná kresba (nutno podotknout, že nejsem anime znalec). Ať už se vyžíváte v temně laděných barvách nebo ne, tak, a v to pevně věřím, se vám alespoň vizuální stránka snímku líbit bude. Samotný D je pro mne upír číslo jedna i přes fakt, že to upír (či je-li někomu milejší slovo vampýr) vlastně skoro není. Na adresu snímku jsem slyšel takovou (a pro ostatní asi i) opodstatněnou výtku, že je ve filmu spousta nevysvětlených věcí, ale bohužel jsem původní snímek neviděl a tudíž netuším zda je problém skryt v tomto či nikoliv, ale já doufám, že správnou odpovědí je druhá možnost, jelikož mne osobně tento "prostor" naprosto vyhovuje. Rád si dokresluji věci "co, proč a jak" a zde k této skvělé hře dostávám královské hřiště. Ovšem chápu, že někoho představa dotváření si filmu třeba před spaním zrovna neláká. Příběh je vskutku poutavý, prostředí takřka magické, postavy vydařené, několik dokonce i více než to. Takže za mne absolutní hodnocení.

Poslední hodnocení (838)

Rebelky (2015)

12.07.2015

Hledisko interpretace (2014)

12.07.2015

Inherent Vice (2014)

11.07.2015

Mediterranea (2015)

11.07.2015

Čarodějnice (2015)

11.07.2015

Berani (2015)

11.07.2015

Mládí (2015)

11.07.2015

Zbrusu Nový zákon (2015)

11.07.2015

Bob a stromy (2015)

11.07.2015

Reklama