Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Švadlena (2015) 

Na začátku filmu jsem se i bavila, ale zdálo se mi, jakoby už v půlce bylo všechno vyřešené a děj se zbytečně natahoval. 118 minut by se dalo zkrátit na 70 a tehdy bych dala 5 hvězd.

plakát

Totem vlka (2015) 

Některé scény byly až směšně nerealistické, ale dvakrát jsem měla slzu na krajíčku. Velmi emotivní film, zvlášť pokud jste fascinováni vlky tak jako já. Vřele doporučuji, jestliže máte chuť se zamyslet nad lidskou společností. Čtyři hvězdy.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Abych to vzala z té dobré strany, tak obsazení filmu je přímo perfektní. Bratři Hádkové se ujali rolí velmi dobře a podali výkony hodné potlesku. I prostředí nemělo chybu a autentičnosti přidává i hudba doprovázející ty správné chvíle. Popravdě řečeno mám ale z tohoto filmu rozpolcené pocity. Nemůžu říct, že by se mi úplně líbil, ale má něco do sebe. Problematika drog a špatných rodinných vztahů je už snad hlavním tématem moderních filmů a režiséři se předhánějí, kdo bude mít smutnější postavu. I zde by mohli Kobra s Užovkou soutěžit o to, kdo má více zpackaný život. Je velmi dobře nastíněna problematika, kterou si oba bratři prožívají, ale nevyplývá z ní zhola nic. Nenašla jsem žádné poučení, žádné zadostiučinění a snaha něco zlepšit, kterou jsem pociťovala na začátku filmu, se také vytratila. Ať o tom přemýšlím, jak přemýšlím, stále nenacházím odpověď na otázku proč tento film dostal Českého lva.

plakát

Jeden den (2011) 

Strhující, nečekané, poutavé, a ani to nevystihuje, jaké zůstávají pocity po zhlédnutí tohoto filmu. Když Dexter prohlásil „Když na den svatého Swithina prší, něco zůstane..“ Jsem ještě nevěděla, že mě děj tolik vtáhne a opravdu po sobě něco zanechá. Člověk si pak říká, jestli je ta pravá láska opravdu tak silná, nebo jen Anne s Jimem jsou tak dobří herci, jak předvedli. Velmi se mi líbilo provedení časových skoků, i když musím říct, že šedivý Jim Sturgess je o něco méně sexy, zatímco Anne Hathaway bude nádherná i v osmdesáti. Nemohu opomenout ani soundtrack, který se mimořádně hodil k celé dramatičnosti scén a kostýmy herců nebyly úplně mimo ve srovnání s módou vyobrazených let. Musím tedy bez váhání udělit plný počet hvězdiček, protože i slza ukápla a to nejen jednou. S potěšením také dodávám, že díky filmu se i kniha dostala na přední příčky mého čekacího seznamu.