Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (5)

Vraždy podle Jidáše

Vraždy podle Jidáše (1999)

třeba vykrádačka,mě se to líbilo minimálně uplně stejně jako sedm.lambert hrát umí, a nejen v tomto filmu.robert joy v roli psychopata také výborný.

Predátor

Predátor (1987)

survival of the fittest-přežije nejzdatnější.myslim že role majora dutche padla arnoldovi jak prdel na hrnec! stejně jako celé jeho partě.film si chvilku dává načas,ale pak vás vtáhne do sebe a nepustí až do závěrečného souboje titánů.za zmínku určitě stojí bezchybná maska stana Winstona.

Čelisti

Čelisti (1975)

rok natočení filmu je shodný s rokem mého narození.tudíž jsem premiéru v českých kinech vidět nemohl,lze jen litovat musela to být užasná atmosféra,hlavně v letaku.vše už tu bylo tisickrát napsáno není potřeba se opakovat.jeden z nejlepších filmů všech dob,určitě ve svém žánru nebude nikdy překonán.roy scheider,robert shaw a richard dreyfuss je trojka na kterou se nezapomíná.

Lesní duch

Lesní duch (1981)

dnes už klasika hororu.film zručně balancuje na pomyslné hranici mezi hrůzou,vkusem a směšností.brilantní kamera,nezvyklé uhly pohledu a halucinační zvukové efekty. výsledkem je hodina a půl čisté koncentrované hrůzy,spolehlivě konkurující profesionálním snímkům.v roce 1982 sam raimi veřejně potvrdil že se jedná o amatérské dílo.

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

dvojka je jakoby zhuštěnou jedničkou.fim je zasazen do širších souvislostí (profesorovy výzkumy,kniha mrtvych...)raimimu se opět podařilo vytvořit totálně paranoidní atmosféru.vše je snímáno neobyčejně ostře a bezprostředně.k tomu se pojí i svérázný raimiho černý humor.konec je impozantní,obdařený dokonce i hlubší myšlenkou.