Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Zajímavosti k filmům (9)

Ticho před bouří

Ticho před bouří (2019)

Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“

Memory

Memory (2022)

Alex Lewis (Liam Neeson) ke konci filmu vypráví detektivu Serrovi (Guy Pearce), že si kvůli problémům s pamětí dělá psané poznámky na předloktí. Něco velmi podobného dělal Guy Pearce v Nolanově filmu Memento (2000), ve kterém se proslavil. Samozřejmě problém s pamětí měly obě postavy z jiného důvodu.

Pasažéři

Pasažéři (2016)

Náhradní gravitace, která umožňuje pasažérům lodi chodit po zemi, je zajištěna otáčivými částmi lodi, kdy gravitaci nahrazuje odstředivá síla. Toto řešení se zvažuje i pro skutečné lety. Diváci ho mohli vidět také ve filmu Interstellar (2014).

Pasažéři

Pasažéři (2016)

Fúzní pohon, který ve filmu pohání loď, je ve skutečnosti jednou ze zvažovaných možností pro budoucí použití při meziplanetárních a mezihvězdných letech. Princip spočívá v jaderné fúzi, spojování atomů vodíku za vzniku atomu hélia. V podstatě se jedná o proces, který probíhá v samotných hvězdách. Výhodou je neomezený přísun paliva. Vodíku je všude ve vesmíru plno.

Poslední zúčtování

Poslední zúčtování (2018)

Zmíněná ruská republika „Sukovia/Sakovya“ ve skutečnosti neexistuje. V Ruské federaci je 22 republik, počítáme-li i ilegálně anektovaný Krym.

Dva papežové

Dva papežové (2019)

Kardinál Dominik Duka film ostře zkritizoval. Nelíbilo se mu filmové vykreslení obou papežů. Uvedl doslova: „Je to výsměch a je to pomsta za pád totalitního komunistického impéria. Tato fikce je nepravdivá, urážlivá a pomlouvající“. Film je přitom k papežům kritický minimálně.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Skutečný Necrobutcher, který film viděl, aniž by měl předtím možnost jakkoli zasáhnout do produkce, uvedl, že se mu film nelíbil.

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál)

Terminátorka Summer Glau je ve skutečnosti o šest let starší než Thomas Dekker, který hraje jejího "vrstevníka" Johna Connora. Summer je také pouze o osm let mladší než Lena Headey, která hraje Sarah Connorovou, a v seriálu před nezasvěcenými předstírá, že je matka terminátorky Summer Glau.

Reklama