Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Kokain

Kokain (2001)

Z mého osobního hlediska jde o nejemotivnější film. Dokonalý Johnny Depp dokázal znázornit příběh člověka, který v životě chtěl něčeho dosáhnout. Film dokonale popisuje hierarchii drogového světa. Ve snímku jde vidět i to, že stačí odhodlání k dosažení věci po které toužíte, ponaučení pak plyne z toho, že je potřeba vědět, kdy přestat.

Hooligans

Hooligans (2005)

Skvělý film, který nahlíží do světa anglického fotbalového chuligána. Vyskytuje se zde sice i trochu nadsázky, jako je například rychlé zapadnutí Elijah Wooda do party a toho, že se během jedné rvačky stane obrovským ranařem. I přes to tento snímek rozvíjí skvělý příběh a je i něčím novým pro oko diváka.

Osvícení

Osvícení (1980)

Pro mě jednoznačně nejlepší horor, jaký jsem měl doposud možnost shlédnout. Dokonalý horor nespočívá jen v dobrém příběhu, ale i v maličkostech, jako je v tomto případě například projíždění se malého Doca po hotelu. Ještě teď mě mrazí v zádech, při vzpomínce na Nicholsonův vyšinutý pohled, jak stojí za oknem a pozoruje svou rodinu, která si hraje ve sněhu. K tomuto hororu je však samozřejmě potřebná i správná „hororová“ atmosféra.