Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když dostaneš první ránu, zjistíš, že nejsi ze skla. Neuvědomíš si, že žiješ, dokud si nesáhneš na dno." Nikdy jsem nebyl členem žádné firmy fungující pod zástěrkou fanouškovství, ale pokud bych se jednou rozhodl rozdávat budspencerovky v barvách svého klubu, tak by to rozhodně nebyl West Ham United, nýbrž FC Barcelona případně Slavoj Houslice. Hooligans, k mému jistému zklamání, o fotbal skoro nezavadili, o životě rowdies jsem se toho určitě dozvěděl víc z dokumentu MacIntyre Undercover, ale dost mne to bavilo jako příběh truhlíka, do kterého s chutí kopal celý svět a on se prokrvácel k tomu, že každá zapůjčená rána se musí vrátit i se slušnými úroky. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film Hooligans nenapáda, nehodnotí, nešíri myšlienku násilia, ani ho však neodsudzuje. Pôsobí veľmi nestranne, s výnimkou záverečných pasáži. Prezentuje len tému mladých chuligánov, prúserákov, ktorí balancujú so svojim životom za cenu nebezpečného vzrušenia. Cez násilnosti a bitky si vyriaďujú účty? Je to ich primárna motivácia? alebo NYH skupiny či Red White Angels možno chápať ako istú formu neškodného vybúrenia sa... v tom prípade si viem vybaviť aj prospešnejšie formy vyvenčenia sa...zaujímalo by ma, kolkí z nich by sa SÁM od seba postavil zoči voči rovnako silnému súperovi len za účelom hájiť svoj futbalový tím..ide predovšetkým o mozgy vymývajúcu masovú skupinovú záležitosť, spolupatričnosť a tvárenie sa, že sa bijem podľa určitých pravidiel.. Chápem tých, čo sa do tejto extrémistickej skupiny chuligánov dostanú za účelom LEN niekam patriť - to sú chudáci, ktorý sa nevedia začleniť spoločensky prospešnejšie....no tí, ktorí to robia pre premasírovanie si svojho ega, tí sú naozaj ešte väčší chudáci...pretože normálne zmýšlajúci človek sa do takej sračky vedome nezačlení....no ale k filmu:)) Ksichtík Elijaha Wooda mi medzi drsných hooligans hneď z úvodu nezapadol, no musela som sa adaptovať. Tematika hooligans veľmi dobre spracovaná, žiadna nuda, má to myšlienku a pútavú atmosféru. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak něco tak silnýho jsem opravdu nečekal. Na filmy o těchto týpcích vůbec nekoukám a tohle byla vlastně jenom vyjímka, od který jsem ani nic nečekal. A možná proto jsem výsledkem tak nadšen a tento film ve mně zůstane ještě dlouho. Elijah Wood do role fantasticky pasuje a nikdy bych nevěřil,že představitele Froda za pár uvidím ve filmu, kde dává kládáma lidem jen tak přes držku. Ostatní téměř neznámí britští herci jsou taky dost dobří. Bitky byly taky dobré a ten konec mi nijak zvlášť špatný nepřišel. Je to hodně silný příběh a možná jeden z nejlepších filmů na toto téma vůbec. Vřele ho doporučuji ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Opravdu působivý a zábavný film. Elijah Wood zahrál výborně, možná právě protože se do role rváče typově nehodí. Charlie Hunnam byl taky hustej a typuju že tímhle filmem se prosadí. Nejlepším překvapením ale bylo když na mě z obrazovky vybafla Claire Forlani, kterou já opravdu můžu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Režisérka Lexi Alexander vyhrála s Hooligans cenu na Filmovém festivalu v Malibu. (imro)
  • Fotbalová hymna, která ve filmu zazní, se jmenuje "I'm Forever Blowing Bubbles". Původně byla nazpívána v roce 1918 pro film a divadlo. Její historie se začala psát koncem 20. let, kdy oblékal dres West Hamu United Billy J. Murray, kterému se přezdívalo "Bubbles", neboli "Bublina". Tehdejší ředitel klubu Bill Cornelius začal původně z recese zpívat tuto píseň po vyhraných zápasech "Kladivářů". Píseň následně převzali i fanoušci United. Skutečné jsou i všechny chorály, které ve filmu zazní. (Wade)
  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)

Reklama

Reklama