Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Hees 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia časť filmu je začiatok a potom to už ide ako nejaký záznam zo života zaujímavejšieho chuligána. Film je roztrhaný na niekoľko rôznych epizód, rozdelených rôznymi rokmi. Prečo je Rise of the Footsoldier úspešným filmom? Príbeh je by som povedal podpriemerný a ak prižmúrim všetky oká na sieťkovaných pančuchách tak je priemerný. Asi najväčšou devízou filmu je jeho hodnovernosť a teda to, že dokáže ukázať takýto svet podľa mňa realisticky. Ďalšou výraznou devízou je ukázanie brutality takej aká je v tomto svete nevyhnutná. Hlavný hrdina je obklopený kolegami čo stále drogujú a on je v podstate z nich ten najmúdrejší a aspoň niekedy premýšľa o ďalšom kroku. Poučenie s filmu? Asi nie ak by to nebolo, že neber drogy ... drogy sú zlééé ako bolo v nemenovanom animovanom filme. Film sa dá v pohode pozrieť, ale nič od neho nečakajte okrem už spomenutých atribútov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

EXTRÉÉM! Neuvěřitelně Syrový, Brutální a Násilný FILM !! Válka Gangů mezi Mafiány natočenou tou nejrealnější formou, Rozbité, rozkopané držky, flašky rozbité o hlavy, bodání nožmi do břicha a všelijaké různé Humánní Hrůzy!! Dokonce jsem se dočkal i Torture! Obrovské šílenství! Navíc celé je to velmi Detailně Natočeno ! Film rozhodně není pro Slabší Povahy, protože něco takového se nevidí ani v Horrorech !! 80% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhom čase zhliadol film, ktorému môžem bez váhania dať plné hodnotenie. Film podľa môjho gusta. Film pri ktorom som si prišiel na svoje. Hooligans, surové bitky, drsní chlapi, špinavé kurvy, drogoví dealeri, amfetamín, heroin, kokain, anaboliká, stereoidy, testosteron, bezhraničné násilie, mučenie, vraždy... Naturalisticky spracované, bez servítok, bez cenzúry. Skurvene ostrý anglický snímok, natočený podľa skutočných udalostí. "Rise of the Footsodiers". ***** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba - čekal jsem sice něco ve stylu Football Factory a vlastně to podobnym stylem začínalo, ale pak se to zvrhlo do nemilosrdný a syrový gangsterky z anglickýho podsvětí. Jediný, co mě mrzelo, bylo, že nedostal větší prostor můj oblíbenec Frank Harper, ale to je jen malá a bezvýznamná chyba na kráse. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama