Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí jsem čekal pořádnou hooligans melu a jednu bitku za druhou a s přihlédnutím na fakt, že jde o Rusko, tak tam jsem čekal dvojnásob. Ale Okolo futbola je přesný opak a více než na hooligans potyčky v lese sází na příběh okolo ústřední party, která je překvapivě celkem zábavná a ikonická, takže s tím problém nemám. Když si ale zpětně přehraju onu rvačky, které by měly být hlavní předností podobných filmů, chce se mi smát, jak neuvěřitelně béčkově, nudně a trapně je zde zobrazena - nedojde na téměř žádné záběry, žádnou krev, nic. Příběh 3/5, zbytek ale za řeč nestojí. Celkem brak. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je docela strašná škoda, že se nám tam do toho zamotala love storka, která byla tak strašně ohraná, že to dál nešlo, protože jinak nemá výtek. Skvěle udělaný filmek, který pro mně víc než o chuligánech je o síle kamarádství a to na mně platilo. Ruská kinematografie doslova září a je ostudou naších tevizí i festivalů, že jí ignoruje, protože jako filmovej fans na politiku seru, zajímají mně totiž dobrý bijáky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Štyria kamaráti, štyri rôzne profesie a jedna spoločná záľuba - hromadné bitky týkajúce sa futbalu a ich milovaného futbalového tímu. Všetko sa však pokazí, keď v jeden deň už nie je bitka len "okolo futbola". Nájde sa tu aj trocha romantiky, čisté priateľstvo a zákerná zrada. To všetko stačí na peknú nadpriemernú drámičku. Príjemné prekvapenie. 75/100 ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Jsem nesmírně rád, že se do podobného projektu pustili zrovna Rusové - pozadí jednoho z největších sportovních derby totiž slibovalo slušnou podívanou. Takhle povedený výsledek jsem ale nečekal. Ruský fotbalový Fight Club totiž nabízí nemilosrdný, nepřikrášlený pohled na skupinu fanoušků, kteří nechodí mávat šálou na stadiony. Místo toho preferují setkání na polích a v lesích s obvázanými pěstmi a nenávistí v očích. A i když chovám k tomuto způsobu projevu sportovní přízně značný odpor, tohle jsem si užil. A to nejen díky tomu, že je pro mě fotbal sportem číslo 1. Nesmírně mě bavila rozmanitost hlavních postav, kvalitně zpracované bitky i překvapivě sedící trocha romance. Takhle kvalitní ruské drama už jsem nějakou dobu neviděl, zasloužených 5*. ,,A proč se perete?" - ,,Jak jako proč? Protože musíme!" ()

echo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů na téma fotbalové kultury okolo stadionů. Že to bude skvělý film již naznačilo to, že k natáčení filmu byli přizváni významní členové z top chuligánských skupin fotbalových klubů. A můžu jenom dodat to, že ve filmu co se týká reálnosti nebyly žádné nesmysly, zvlášť pokud jde o scénu v parku o které by se dalo říct, že si scénárista ulehčil práci a vymyslel nějakou zábavnou vsuvku do filmu, ale takhle se to opravdu událo. Ve filmu jsou krásně znázorněny pro nezaujaté diváky momenty “sportovního víkendu“ jak tomu sami říkají v Rusku. Jde hlavně o ten různý styl boje těchto skupin, jako je napadení jiné skupiny přesouvající se metrem nebo hledání soupeřů po městě, kde to nebylo plánované a pak ty plánované jako je bitka dvou prověrek (bitka, kde se bijí mladí kluci s čísly na zádech a pak se z nich vyberou ti nejlepší a zařadí se do hlavních skupin) nebo domluvené bitky top skupin. Když se k tomu přidá skvělý soundtrack a uvěřitelný příběh kde k rozluštění příběhu dojdeme až na samotném závěru, není co dodat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Filmové záběry ze zápasu mezi Spartakem a CSKA jsou ze skutečného utkání, které bylo hráno v Moskvě 7. 10. 2012. (fnc)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama