Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná na to, odkud film pochází. Fandíte fotbalu? Nebo ještě lépe, fandíte fotbalovým chuligánům? Pak si udělejte čas a do snímku se pusťte. Neočekávejte žádný scénář nebo dobře zahrané role nýbrž výborný soundtrack a povedený vizuál, ze kterého si člověk, který je FOTBAL pozitivní, vezme jen to nejlepší. Pakliže vás nezajímá ani běhání za kulatým nesmyslem, ani bitky v ulicích za čest vašeho klubu s klidem se filmu vyhněte, protože by to pro vás mohl být propadák roku - alespoň mi tedy přijde, že pro normálního diváka tohle prostě není. Ještě že se tohle téma v mém životě docela skloňuje z řad kamarádů, takže jsem nebyl úplně mimo a celkem jsem si podívanou užil. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem opravdu oslněn filmem. Hooligans. Chlapi sobě. Věrnost. Loajalita. Neprůstřelné přátelství, krom kulky "žena" - jako vždy. Jednoduchý příběh s jednoduchostí podaný. Opravdový. Realistický. Naturální. Šťavnatý. Zvířecí. V porovnání s hooligans filmy: svou pravostí přesahuje Green street hooligans, tak pro mě špička. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zaujímam sa o filmy s chuligánskou tématikou. Zopár som ich už mal možnosť vidieť. Do dnes ostáva mojim najobľúbenejším snímkom o futbalovom násilí anglický titul "Football Factory", ktorý v roku 2004 natočil režisér Nick Love. No i ruský film "Oколо футбола" určite stojí za pozretie. Sonda do života radikálnych fanúšikov Spartaka Moskva má celkom obstojnú atmosféru, vhodné herecké obsadenie, zaujímavý príbeh, dobrý soundtrack a je to i dosť kvalitne natočené. Pozrel som si ho v pôvodnom znení (po rusky) s českými titulkami a bol som velice spokojný. **** ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ten kto má rád tento typ filmu, respektívne koho bavia filmy okolo futbalu (rozumej filmy o chuligánoch, hooligans) tak taký divák určite sklamaný nebude. Príbeh nie je síce tak skvelý a prepracovaný ako americký Hooligans, na výsledku to však nijak výrazne neuberá. Rozhodne pútavé ruské prekvapenie na filmovej scéne. ***/**** ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama