Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Mladá dáma (2024) 

Prvotní nápad a první půlhodinka super, přehodit klasické pilíře pohádek je skvělý nápad. Problémem je zbytek filmu. Od chvíle kdy se Millie Bobby Brown ocitá uvnitř dračího doupěte, začíná plytká a průměrná akce. V podstatě sledujeme princeznu, která utíká v jeskyních před drakem a postupně nachází různá stanoviště. Ve finále se ji podaří utéct, ale náhle zjišťuje, že její mladší sestra je obětovaná, a proto se do hory vrací. Přijde mi, že kvalita od začátku postupně klesá a klesá. Vrcholem klesání je poté finále, kdy princezna vše drakovy vysvětlí. Kvalitně zpracované, ale zároveň bez chuti a náplně. 2/5.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Původní film z 80.let jsem neviděl, tudíž nemohu snímky porovnávat. Po shlédnutí traileru jsem měl očekávání celkem jasné, fajn akční film s atraktivním castingem hlavních rolí. Přesně to jsem dostal. Skvělá akce, vtipné scény a smysluplný děj. Jake Gyllenhaal v roli nepodává nijak extra zajímavý výkon, ale v kontextu jeho postavy je to velmi fajn. Jako highlight bych označil sekvenci z UFC zápasu, která měla skvělou mrazivou atmosféru. Příjemným překvapením byl Connor McGregor, který vlastně hraje skvěle a do filmu zapadl. Film mi nabídl poutavou akci a zábavu a já je přijmul. 3,5/5.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

I přes vesměs negativní recenze mě film příjemně překvapil. Po dlouhé době jsem viděl aktuální českou komedii, která není stejná jako většina. Jakuba Prachaře nesnesu v podstatě v jakémkoli mediu, ale překvapivě mi v této roli sedl. Excelentní výkon ovšem předvádí Vojta Kotek, který se do role zoufalého Michala Davida vžil se vším všudy. Film má zábavné a poutavé scény, taky ale občas přijde chvíle cringe, přesto mě ale film velmi pobavil. Jedná se o druhý film od režisérky, který je přejat ze zahraničí a přijde mi, že filmy zpracovává dobře. Celkově je film skvělou oddychovkou a nejspíše si ho v budoucnu pustím znovu. 3/5.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Původní film je skvělou akční komedii, která zpracovává poutavé téma světa drogového impéria. Seriál využívá stejného světa, ale s odlišnými postavami. Seriál vykopává velmi silnými epizodami, o mladém Eddiem, který po otci zdědí rodinné sídlo. Náhle zjišťuje, že má na pozemku skrytou pěstírnu marihuany a je náhle zamotán do celého byznysu po boku Susie Glass. Seriál má spoustu skvělých momentů, ale také chvílemi ztrácí tempo a poutavost. Hlavním tahákem je bezpochyby Theo James v hlavní roli, na kterém je vidět že si hraní užívá. I přes slabší momenty si seriál drží osobitou atmosféru a skvěle doplňuje původní film. Další sérii bych si dal hned. 4/5.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Jelikož nejsem nějak extra veliký fanoušek Monsterversa, šel jsem na film s očekáváním fajn akčňáku, u kterého se nebudu nudit. To jsem bohužel ale od filmu nedostal. Celý film mi ve finále přišel jako jedna velká slátanina všech možných šílených nápadu scénáristů, které ale bohužel absolutně nefungují. V moment, kdy se na plátně objevila scéna, při které je Kongovi vyměněn zkažený zub, myslel jsem si, že už mě nic nepřekvapí, to jsem se ale mýlil. Film je plný stupidních a nelogických scén jako např. jakási alegorie na pracovní tábor opic, absolutně bizardní rozluštění nástěnných malp hlavní protagonistkou nebo finální souboj, při kterém Godzilla bojuje se Shimem ve stavu beztíže. Film je sice plný akce, ale akce, která není pro mě není nijak uspokojivá, ale spíše unavující. Celkově byl film velkým zklamáním, když vezmu v potaz skvělý snímek jako Godzilla -1.0. 1,5/5