Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (613)

plakát

Red Notice (2021) 

Naprosto zoufalé a zapomnění hodné. Vlastně se to vypařilo z hlavy jen co skončily titulky... Mám rád Reynoldse a v některýchch případech i Johnsona, ale ti dva nemají mezi sebou ŽÁDNOU chemii. Příběh i dialogy jsou tak strašně uměle vykonstruované, neživelné a bez "drajvu", že lze považovat za achievement, když během sledovaní neusnete. 6 Underground je vedle toho masterpiece.

plakát

Ricky Stanicky (2024) 

Dobrý nápad a skvělý Cena. Několik slušných forů tam je, ale u celé řady jsem si jenom říkal: Jo tohle mělo být asi vtipný..." Prostě mi to úplně nesedlo a čekal jsem asi více (i díky režisérovi). OK věc za 55%

plakát

Osada - Série 1 (2021) (série) 

Je to (jen) relativně ok. Postavy jsou místy dost přes čáru (Holub, Myšička), ale samotný koncept, kde je každá epizoda tak trochu o někom jiném, je fajnový a najde se tam několik velmi vtipných momentů. Celkově tedy lehce nevyvážené a humorem rozkolísané, ale zkrátka se na to dá koukat bez větší újmy. 2.5*

plakát

Osada - Série 2 (2023) (série) 

První série byla docela ok, ale to co se přihodilo v druhé je úplně mimo mé chápání. Postavy, které byli už dříve spíše karikaturkami, se staly nesnesitelnými psychopatickými magory a absurdnost "humoru" je o několik úrovní výše. Holub, Nesvačilová, Chýlková ale hlavně Majer a Bareš to schytali nejhůře a bylo mi jich místy líto. Plodková a nová rodinka za mě celkem fajn. Scénaristicky je to prostě naprosto obludné, což podtrhuje i úplný závěr na který jsem zíral s otevřenou pusou (a to nemyslím pozitivně...)

plakát

Sexy Pistols (2006) 

Dal bych levý varle za to, abych mohl hrát roli co měl Steve Zahn. Miluji Penelopé a Selmu asi tak nějak podobně jako Mexico a westerny v něm se odehrávající. Přesto je tenhle film přehlídka promarněných příležitostí a nepříliš dobré režie, což je fakt tragédie!!! Máte-li film stojící na sex appealu Penelope a Selmy a přesto se vám povede natočit něco veskrze průměrného, musíte být fakt břídil. Ale i tak, jde o mé osobní guilty pleasure a scénku s nacvičováním líbání jsem jistojistě neviděl naposledy...

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Oh bože ANO! Mám rád tvůrce jejichž díla mají svůj ksicht a jsem okouzlen když vidím něco, co jsem ještě nikdy před tím neviděl. Tenhle snímek jde ještě o krok dál a představuje mi něco, co je vizuálně vyšperkované a hravé a ukazuje mi věci, o kterých jsem nesnil ani v nejdivočejších snech. Je to BIZÁR až na půdu, ale ve výsledku přehledně servírovaný a pochopitelný (není-li vám cizí "inteligentní" absurdita seriálu Rick and Morty). I když je stopáž docela přetažená a akční scény jsou občas unavující (krátil bych právě tam), nemohu dát nic jiného na 5*. ____ p.p.č.: nadhodnoceno; chci kouknout znova.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

Po docela dlouhé době "ferrellovka", která mě většinu stopáže upřímně bavila. Ferrell je stejně ujetej blb, jak ho mají jeho fanoušci rádi a Rachel je kouzelně naivně rozkošná.  Připomínalo mi to moje oblíbené Blades of Glory (Ledově ostří). Za mě palec nahoru - prostě vtipná blbina (pokud nejste na Willa Ferrella alergičtí).

plakát

Nene (2022) 

Chápu zdejší výčitky, ale já to všechno Peeleovi žral.  A to zejména proto, že je to osobité, má to svůj ksicht a podmanivě podivnou atmosféru a finále je vcelku pompézní. Měl jsem trošku problémy s hlavní postavou (nějak jsem mu nepřišel na chuť). Některé scénu působí nahodile, ale na konci to pro mě všechno zacvaklo a já si to moc užil. Víc takových filmů!

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Nechápu to a nudí mě to. První epizoda je nejlepší, protože interpretuje jednu z povídek a funguje samostatně. Po konci třetí episody bych se na celou 2. sérii vykašlal, protože je to strašlivá nuda. Naneštěstí to má žena chtěla dokoukat... A já se tak dostal k scenáristického znásilnění mých oblíbených postav i fikčního světa. Nechápu pro koho to je. Lidé neznající svět zaklínače se v množství postav/jmen/království ztratí (nebo ho minimálně plně nedocení) a fanoušky knih to muže leda tak nas*at. Na 3. sérii dlabu.... (a navíc to fáááákt velkááá nuda!!!)

plakát

Osmá noc (2021) 

Jo, je to prostě těžké hodnotit Korejský (případně asijský) film. Kultura, náboženství, výrazové prostředky a mentální pochody protagonistů jsou zkrátka JINÉ. Pro Evropana možná těžko pochopitelné (navíc mám občas pocit, že se něco ztratilo v překladu...). Já mám tu "jinakost" fakt docela rád a oceňuji, že mě film dokáže překvapit. Herci, triky, příběhová linka vycházející z budhistických legend. Všechno se mi zdálo super. Nejde o horor ve smyslu "V zajetí démonů", chápu. Já jsem si tuhle podivnou jízdu dost užil a doporučuji tomu dát šanci.