Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Temný případ - Part 1 (2024) (epizoda) 

"Je to běs, je to běs, je to běs." Naprosto otřesné intro s pár let starou vyžilou populární písničkou a otřesným vizuálem je všechno co potřebujete o novém TD vědět. Originální showrunner Nic Pizzolatto už s tím nemá nic společného a je to znát. Tohle působí jako kdyby fanoušek (neumětel) původního seriálu chtěl navázat vlastní tvorbou, podobně jako například na LOTR navazuje kniha Sauronova Nevěsta nebo na HP navazuje Cursed Child.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Solidní velmi kvalitně natočený film, který se od žánru "najděme sériového vraha, ale asi to bude ten nejzkušenější a nejzleji vyhlížející herec z ánsámblu" nijak neodlišuje, až na zajímavou postavu Rooney Mara. Mám chuť se podívat na švédskej originál nebo na třetí sérii Mindhuntera, žejo Finchere!

plakát

Tygr a drak (2000) 

snažil jsem se to dokoukat dvakrát, ale na ty jejich pseudo-intelektuální kecy střižený nulovou gravitací fakt nemam žaludek. nechápu o čem ten film má být a to jsem se dostal až do půlky!

plakát

Hrdina (2002) 

Moc pěkný vizuál až na ty s napřaženým mečem lítající ťamany. A finální message ve znamení míru je certifikovaný KSČ (Č jako Číny). Kdybych byl na místě někoho z nich, tak si okamžitě beru Jet a Letim někam hodně daleko (bez meče).

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

mainstreamové atmosferické nůďo. highlight je jednoznačně Jude Law. druhý den po zhlédnutí jsem na film zapomněl

plakát

Insomnie (2002) 

naprosto tuctová detektivka. mohla víc vytěžit z toho konceptu insomnie a permanentního světla. nejslabší Nolan, i když pořád solidní

plakát

Ed Wood (1994) 

nuda nuda šeď šeď. Puste si radči Disaster artist.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Nedokoukal jsem po zhlédnutí půlky série. Slow burn mám rád, ale tohle bylo až moc slow a horor se od prvního dílu docela vytratil.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Strašně zdlouhavý, postav jako na orloji a přitom mi nezáleželo na žádný krom Andyho Serkise, kterej je tu dost throwaway postava. Světlý chvilky to má, ale celkově nuda. Jakej smysl mělo sledování postavy Syrila? Dost dobrý dogfighty a pěkný nastínění Impéria, tohle ale musí bejt nějaký jiný než v ostatních SW filmech a seriálech. Tihle mají mozek.