Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Pozadí událostí - Střet zájmů (2022) (epizoda) 

Z rozhovoru s panem Sýkorou pro Český rozhlas jsem pochopila, že ústředním tématem seriálu by měli být lidé, kteří se montují jinejm lidem do života a sami se jim snaží diktovat, jak se má podle nich žít správně. Myšlenka je to hezká, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že to bylo aplikováno na zcela nevhodné téma a nacházet v jednotlivých scénách takové motivy je docela bolehlav.

plakát

Prezidentka (2022) odpad!

Neměla jsem velká očekávání a nakonec jsme si to s kámoškou v kině docela užily. Škoda jen, že už se nedrží ta veselá tradice házení rajčat na plátno. Příběh o ženě v politice nemohl být pojat víc dementně, k čertu s nerovnoprávností a sexismem, jen ať se nám hlavní hrdinka první den ve funkci zabouchne do prvního týpka, na kterýho její frnda narazí. Nevim, z jakého důvodu tvůrci pro Geislerku vybrali povolání prezidentky, běhat po chodbách, vzdychat a vstávat z postele by zvládla i méně edukovaná hlava. Abych to neprotahovala: příběh nelogický a táhlý, postavy nepřirozené a neuvěřitelné, záběry na sluníčkovou Prahu už jsem viděla tolikrát, že by se měly začít cenzurovat. Díky

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tohle je film, kterej stojí za to vidět v kině. Rozhodně nečekejte, až ho budou dávat v televizi, tohle bylo točeno a zvučeno pro kino. Příběhově přes kopírák jako původní Top Gun, ergo předvídatelný a vtipný scény nemaj grády, protože stejný scény opakujou každý léto na Cinemě. Jestli byl (jakože byl) záměr pouze natočit osmdesátkovou klasiku znova a líp, modernějšíma technologiema a více penězma, tak se to povedlo. Za mě zážitek na 4*

plakát

Po čem muži touží (2018) odpad!

Výsledkem nejsem překvapena, jen mě mrzí nevyužitý potenciál. V dnešní době bychom snad měli být schopni podtrhnout problematičtější rozdíly mezi mužským a ženským pohlavím (a nošení podpatků nebo make-up mezi ně rozhodně nepatří). Tento typ humoru se vrací někam do roku 2003, Vilma Nováková a její prsa bořící Hollywood by do příběhu krásně zapadly. Cílová skupina je asi spoko, podle komentářů na sockách holkám nevadí, že i v 21. století jsou chápány předně jako blbky, co neumí parkovat, vyčítaj partnerovi pití piva, koukání na fotbal ale hlavně ! že ji neposlouchá ! A to je asi ono, kdyby někdo poslouchal, nevyplodil by takovej hodinu a půl dlouhej blábol.

plakát

Šarlatán (2020) 

Rozumim tomu, že zpracovat něčí biografii zabere neskutečný množství času, výzkumu a práce, ale tento film ve mně vyvolal tolik otázek...  Příběh slušný a zajímavý, ale zpracování mi připomíná spíš koláž sestavenou z vybraných okamžiků Mikoláškova života, takže je často složité rozumět jednotlivým postavám a jejich chování, nebo jak to s postavami vůbec dopadlo. Hrozně ráda bych dala více hvězdiček, protože téma je strašně super a jednotlivý scény jsou krásný (ok, scéna s koťaty mě bude strašit do konce života), ale je to nějak divně všechno poskládaný a nedovysvětlený? Zkrátka celkový dojem: ohromená ale zmatená

plakát

Batman a Robin (1997) 

Podle hodnocení a komentářů jsem se připravovala opravdu na nejhorší, ale sama nemůžu uvěřit tomu, že se mi to docela líbilo. Jasně, natočený to bylo hrozně. Časová návaznost střihu připomínala štronzo, dialogy a hromada "hlášek" uši trhající, akční scény nablýskané ale chaotické a George Clooney, který ce selou dobu připitoměle usmívá jak měsíček na hnoji, mi lezl na nervy. Na druhou stranu záporák Mr. Freeze a jeho příběh se mi líbil, vyřešení konfliktu mezi Batmanem a Mr. Freezem bylo milé a vlastně to, že jsme se více zabývali Alfredem a jeho vztahem s Brucem bylo taky osvěžující. Zkrátka hezká pohádka, která (když si ji v hlavě předěláte z vašich oblíbených pasáží a herců z předchozích batmanovských filmů) je kompetentní k tomu být oddychovkou na deštivé nedělní odpoledne.

plakát

Zabij mě znovu (1989) 

Lehce nadprůměrně hodnocený film, ale osobně můj nejoblíbenější. Dva chlapi, ženská a kufr plný peněz. Zkrachovalý detektiv a tak trochu ňouma Val Kilmer, kterýmu to přece jenom ještě trochu pálí, sexy děvka Joanne Whalley, která to hraje na tu stranu, jak se jí to zrovna hodí a nemůžete jí věřit ani nos mezi očima, uhrančivý zločinec Michael Madsen, kterej nejde pro ránu daleko a vlastně jde o to, kdo koho nakonec přechčije. Hlavní hrdina se nakonec přes všechny nástrahy sice nedočká klasického happyendu, ale to vůbec nevadí. On málo kdy v reálném životě příběh skončí odjezdem do západu slunce a v tomto případě Jackovi Andrewsovi přejeme nový začátek. Jediné mínus bych dala za zpracování flashbacku, který sice vysvětluje Jackovo pozadí, ale asi mohl být zpracovaný nápaditěji. Scénář učebnicový, kamera krásná, krásný záběry a tajemná hudba dokreslující atmosféru. Prostě 5 hvězdiček.

plakát

Osvícení (1980) 

Film Osvícení jsem dlouho odkládala jednoduše pro jeho veleslávu. Jednoho dne mi to nedalo a na film se bez jakékoli přípravy podívala. Úvodní vrtulníková scéna byla impozantní a atraktivní, ale ta další, kde majitel prokletého hotelu Nicholsonovi do puntíku vysvětlí, co se stalo předchozímu správci, byla prostě rána pod pás. Zbytek filmu tak divák nemá na práci nic jinýho, než čekat až se již zmíněná historka znovu odehraje. I člověk s minimální filmovou zkušeností si v ten moment musel uvědomit, že pan majitel se nesnaží Nicholsona postrašit jen tak pro nic za nic. Takže z mého pohledu se žádný velký napínák nekonal, některé scény mi přišly nekonečně dlouhé a kolikrát jsem se natáhla po mobilu, což by se asi u hororu stát nemělo. Knihu jsem nečetla, nevím, jak jsou tedy originálně postavy propracované, ale jejich jednání jsem taky moc nepochopila a když se nakonec Nicholsonovy duchařské vize, které měly zůstat v jeho hlavě, zhmotnily a začaly odemykat zamčené dveře, to už bylo prostě moc. Takže za mě 2 hvězdičky, protože příběh hned od začátku úplně zbytečně prozrazený a duchařský motiv byl dost slabý.

plakát

Batman navždy (1995) 

První Batmanovský film se mi nelíbil, druhý mne nadchl a třetí zklamal. Vizuálně všechno v pořádku, skvělá atmosféra, hudba senzační, ale příběh slabý. Pointa jednotlivých postav mi přišla dost odfláknutá - Dvojí Tvář má vlastně za úkol celý film odchechtat a Dr. Meridian je bezhlavě nadržená na tajemného Batmana a nic víc do příběhu nevnese. Naopak postavy Hádankáře, Robina a Bruce jsou pojaty dost dobře, ale hrozně mě mrzí, že ve výsledném sestřihu nebyly využity vyřazené scény, ve kterých je ještě lépe vysvětleno Bruceovo dilema o jeho minulosti a dvojí identitě. Burtonova dvojka je nazývána "temnou", ale alespoň nám vysvětlila všechny postavy tak, že chápeme proč dělají to, co dělají a můžeme s nima víceméně sympatizovat. Tady to ale tak úplně nevyšlo. Takže za v celku nesympatickou Nicole Kidman, nulový význam Tommyho Lee Jonese a nedotažené backgroundy hlavních postav bych dala 2 hvězdičky. Za všechny vizuály, hudbu a deletenutý scény, který paradoxně vysvětlujou co se s Brucem opravdu děje, jsem nakonec dala 3 hvězdičky. Až vyjde ten s napětím očekávaný Schumacherův sestřih, vytáhnu to na 4 hvězdy.