Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Tento film mě zasáhl jako žádný jiný. Gangsterská atmosféra a výborné Coppolovo zpracování dělají z filmu kult. Ve své nejlepší roli se zde představuje „don“ Marlon Brando a začínající hvězda Al Pacino. Film se dočkal velmi kvalitního pokračování. Doporučit mohu také knižní předlohu u které budete trnout stejně jako u filmu.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Perfektní biják bez jediné chybičky. Nic dalšího netřeba dodávat :) jen bych ještě vyzdvyhnul režisérskou verzi s komentářem samotného Jima Camerona, herců a členů štábu - sqěle vysvětlují některé scény (které mnohdy v základní verzi ani nenajdete). A nesmím zapomenout pochválit výkon Lindy Hamiltonové, oproti jedničce mi sedla rozhodně víc.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Napoprvé za 5* .. napodruhé mi hvězdy nestačí. Tohle je prostě návrat legendy, mafiánka jako královna filmových žánrů. Mafiánka na takové úrovni, která tu nebyla od dob Scorseseho Casina. Opačné strany zákona (je z toho cítit Nelítostný souboj) jako přesné opaky i v osobním životě. Dokonalá úvodní scéna, finální přestřelka, hudba, Russel, Denzel .. můžu pokračovat donekonečna. Cítím z toho samotného Kmotra. Ten však zůstane již napořád nepřekonaným Králem žánru.

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Nevidim ani jedno jediné negativum. Romantická (Joe Cocker udělá svý), těžká gangsterka mě dostala ve všech směrech - Sean Penn je prostě perfektní, Al Pacino je dokonalý všude .. tento film není výjimkou. Na scény s kulečníkovym barem, nemocnicí a hlavně finále na nádraží (Al na eskalátoru super :) nikdy nezapomenu. Ze všeho nejlepší vypravěčské monology Pacina. Neubránim se srovnání se Zjizvenou Tváří .. Carlitova cesta to vyhrála (jen nevim jestli to není kvůli tomu, že charakter Tonyho Montany si oblíbí málo kdo, Carlita snad každý).

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Moje životní záležitost. Film jsem plně ocenil (a hlavně pochopil) až na poněkolikáté shlédnutí. K tomuhle filmu je zbytečný další komentář. Tenhle film se prostě MUSÍ vidět.