Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (83)

plakát

Balthazar (2018) (seriál) 

To je tak hloupoučké, až je to milé. Občas to vypadá, že scénář psala naivní, milá patnáctka. Jedna velká hromada klišéééé. Ohromení z blízkých záběrů z pitevního stolu se nekoná. Když v pilotovi oběť sedící u stolu zjevně zhluboka dýchá, to už by si jeden údivem ukroutil palici. Charisma Balthazara je silně přeceňované. Prosvištělo kolem mě a zapadlo do škatule s ostatníma frantíkama. Ani nevím, za co dvě hvězdy, snad za ten krásný byt, kde kudrnáč po večer bečí jak bulhar před výlohou.

plakát

Irský zázrak (2022) 

Paráda! Florence Pugh jedinečná. A jelikož u mě je zázrak, že nad nějakým filmem přemýšlím i dva dny po shlédnutí, dávám za pět.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Spojler-bojler!!!  Blá blá blá...tak se snažili o záhadno a mystery náladu, až jim z toho vylezl jakýsi překombinovaný strčprstskrzkrk. Dokud nezačali všichni proskakovat portálama jak vypelichaný lev obručí, bylo to i záživné. Ale pak mačkátka a hejblátka, šic sem, šic tam. Líbilo se mi, že postavy mluvily svým rodným jazykem. I když to občas vypadalo, jak scéna z Muže z Acapulka s osmi překladateli a umírajícím agentem. No jsem zvědavá na druhou řadu. Snad nám poví, proč si každý prochází donekonečna svým osobním peklem. Jinak to bude muset vyšetřit největší borec, Bob Saint-Clare!!

plakát

Žert (1968) 

Hrdina? Ne, zbabělec. On sice nenávidí až k smrti, a právem, ale jako nástroj pomsty si vybere  tu nejjednodušší obět. A je po zásluze potrestán. Ani při konfrontaci s osobou, která je pro něj zhmotněním všeho nenáviděného není schopen říct, co ho celá léta žere a rozežírá. Ukryt za svým přezíravým a ironickým postojem ke všemu se vnímá jako morální vítěz. Ovšem mylně. Je oběť, která si ve své křivdě libuje. Postavit se za sebe nedokáže....Somr vynikající. Kniha gut. Neznat ji, čekala bych, že se při scéně na gauči, kdy mu Helena vypráví o seznámení, na ni vrhne a zaškrtí ji. To znechucení a nenávist v očím Ludvíka se dala krájet. Ubírám hvězdu za strašné předabování Věrušky Křesadlové.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Jedna za stíhačky, druhá za parádní jitrnici krásného Milese a třetí za ústřední píseň a dunění motorů jak prase. Popravdě...když se nedunělo, na chvíli jsem si v kině zdřímla. Ani bych na to normálně nešla, ale omladina měla párty, tak nás s manžou vyhnala na rande.

plakát

Ad Astra (2019) 

Úžasná kamera, Brad vynikající. Kdybych to uměla, vypsala bych stejně parádní recenzi jako Matty. Jenže neumím, já umím jen nadávat. Takže tak.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Tak jste to dokázali. Má naděje, že je možné natočit civilní, fajn komedii je pohřbena. Vydržela jsem to přesně 37minut a 43 sekund. Proč? Proč? Celé Kavčí hory zavést hnojem a zkusit to znovu. Stupidní, nefungující scénář. Nechápu, čemu se zdejší recenzenti smáli..Tomu Eeee, Aaaaa? Nebo drmolící Fialové? Stašové s Hanušem, co předváděli repasované Pelíšky? A co ta hudba? Banální, blbá, uvozhřená...Muchowe, Muchowe, shame! Jasně, složenky se neptají. Jedna hvězda za slovenskou doktorku, ta se mi líbila. P.S. Jako mamina nechci shamovat dítě, ale nestandartní vizáž dětské herečky mě bude chvíli strašit...na druhou stranu, zřejmě z ní vyroste fakt krásná ženská.

plakát

Ženy, které nenávidí muže (2012) (TV film) 

Co sem komu udělala!! Bože můůůj! Neuvěřitelné! Kokotina pár excelááns..Proč! Proč! Pořád jsem čekala, že odněkud vyskočí králík Roger nebo mazaný Filip...šroubované dialogy, kamera ala Tele Tele. Vůbec nechápu, o co Sedláčkovi šlo...Jedna hvězda za majstrštyk udělat z Langoše slizouna až Pánbůh brání!

plakát

Léto v Kreuzbergu (2020) 

Líbilo. Nenáročný, milý film. Výkony fajn, kamera taky. V podstatě nemám co vytknout. Přistihla jsem se, jak se dost často nostalgicky usmívám. Ovšem co je na jasnou čenichovku, je opět česká distribuce, která nezklamala a origo název Kokon, který je samozřejmě divákovi po shlédnutí naprosto srozumitelný, zaměnila za tuhle vypičenost - ano!! český divák je debil s IQ šumící trávy a příběh s nekorelujícím názvem by ho nezajímal.... Aspoň trochu invence, trošičku!!! ....Mám dojem, že tohle je takový národní sport českých distributorů, kdo dokáže více sprasit cizojazyčné názvy filmů.

plakát

Vlčí bouda (1986) odpad!

rachitická krákora si napsala a zrežírovala takovou sračku, že ani já, poměrně otrlý divák, jsem to od poloviny těžce nedávala. Lobotomie a spálené mozkové obvody jak po flašce slivovice. Krom Macháčka..proč??proč??? se vůbec nedá mluvit o nějakých hereckých výkonech. Nejlépe zahrál čokl Pišta. Neumětelství takového rázu, že natočit to krákora zamlada, Šemík by necválala k Neumětelům, ale k Vlčí boudě. Pi*ovina, co se snaží vypadat intelektuálsky, jako nám TO ukázat, morální bahno, styď se, sprostý diváku!! Jenomže hovno bude hovno, i když ho zabalíme do celofánu a budeme říkat, jak krásný je to prezent.