Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (17)

The Runaways

The Runaways (2010)

Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways.

Predátoři

Predátoři (2010)

V původním zamítnutém scénáři Roberta Rodrigueze měli Predátoři jezdit na motorkách, pít mimozemské pivo a sledovat zápasy v aréně podobné Koloseu. Podstatnou roli zde měl mít Dutch (Arnold Schwarzenegger) z prvního filmu, který by byl zajat a byl by nucen bojovat v aréně jako gladiátor proti Predátorům a dalším mimozemským tvorům. Kvůli neúměrně vysokým nákladům a Schwarzeneggerovu působení ve funkci kalifornského guvernéra byl film přepsán tak, aby v něm vystupovali zajatí vojáci vysazení do mimozemské rezervace, ale původně se ve filmu mělo objevit 200 Predátorů. Nimród Antal to však považoval za absurdní s odůvodněním, že pokud v předchozích filmech představoval nebezpečnou hrozbu jediný Predátor, pak by střet se stovkami z nich nedával lidským postavám žádnou rozumnou šanci na přežití. Počet Predátorů se tak zmenšil na čtyři a základní myšlenka nechat zabít většinu postav byla zachována. Rodriguez pak nabídl Schwarzeneggerovi cameo na konci, kde by Dutch (v kompletním predátorském obleku) vystoupil z predátorské lodi s několika Predátory a pochválil by přeživší za vítězství. Ale Schwarzenegger se bohužel nemohl angažovat.

Xenogenesis

Xenogenesis (1978)

Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů.

Avatar

Avatar (2009)

James Cameron byl několikrát obviněn z plagiátorství a "opisování". Jako první se ozval tým za animovaným filmem Delgo (2008), jehož příběh se týká lásky mezi členy dvou znepřátelených ras na cizí planetě. Hlavní hrdina v něm také přidá k původním obyvatelům, aby jim pomohl vyhrát válku. Největší rozruch ale vznikl kvůli povídce Poula Andersona "Říkejte mi Joe", vydané roku 1957. Její příběh se točí okolo postavy Eda Angleseyho, který se dokáže telepaticky spojit s uměle vytvořeným tělem, původně vytvořeným za účelem prozkoumání planety Jupiter. Své nové schopností používá při bojí s místními predátory, ale postupně si na prostředí zvykne, sžije se s ním a přijme jej za své.

Star Trek

Star Trek (2009)

Zachary Quinto, představitel mladého Spocka, se ke své roli dostal díky rozhovoru, ve kterém se ho zeptali, co by si přál hrát. Odpověděl, že zaslechl o natáčení nového Star Treku a zajímala by ho postava Spocka. Nakonec byl při obsazování rolí prvním a jediným kandidátem do role.

Quantum of Solace

Quantum of Solace (2008)

Daniel Craig (James Bond) je známý tím, že většinu akčních scén odehraje sám. Jen málokdy za něj musí zaskakovat kaskadér.

Quantum of Solace

Quantum of Solace (2008)

Craigův (James Bond) kaskadérský kousek během honičky v Panamě byl tak odvážný, že ho pojišťovna odmítla pojistit.

Quantum of Solace

Quantum of Solace (2008)

Natáčelo se celkem v šesti zemích. Ve Velké Británii, Rakousku, Itálii, Mexiku, Chile a Panamě. Natáčení začalo 16. srpna 2007. Dále se natáčelo v datech: od 23. do 29. srpna 2007, od 2. ledna do 2. dubna a od 29. dubna do 8. května 2008. Poslední den natáčení byl 21. červen 2008.

Reklama