Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (108)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnou čtvrtý viděný film natočený údajně/jakoby jedním vrzem, tedy jedním záběrem. Русский ковчег, Birdman, Victoria, a teď tahle pecka. No, možná tam i nějaký ten střih byl, třeba po sebevražedném výbušníkovi. Taky bojová taktika žoldáckého komanda byla prazvláštní a dala mi místy vzpomenout na židovské sebevražedné komando z Life of Brian. Ale jelikož žádný odborník na bojovou taktiku nejsem, můžu spokojeně konstatovat, že tak zajímavou a záživnou akční podívanou se zajímavou režií i scénářem jsem už hezky dlouho neviděl a parádně jsem si ji užil. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím tedy všem, kdo se na tomhle filmu podlíleli smeknout poklonu, protože v béčkových vodách, takhle výrazný a průbojný film, už dlouho nebyl. To co tady kameraman a střihač předvádějí, je tedy práce profesionálů a díky tomu intenzita akčních scén je vyšší. A ta hudba, celý ten soundtrack je hrozně agresivní a celé to jen hypuje a celý ten mix, mi dělal problémy vydechnout, protože kdybych vydechnul, o něco bych přišel. Ze začátku je takový jako dobrý, ale po té co Adkins vyleze ven na procházku a cestou zkosí polovinu padouchů, tak v tu chvíli začíná to pravé žrádlo, které ke konci se jen vystupňuje na maximum. Navíc film je totálně nekompromisní a jde proti určitým zavedeným pravidlům, která v béčkových filmech figirují už po roky, Sou však dvě negativní věci, které tady bohužel sou, a to že tohle by měl být seriál, o nějakých šesti až osmy dilech, s tím že by se tenhle film rozdělil na první dvě epizody a zbytek, by pokračoval ve Washington, D.C. Což mně přivádí k druhé negativní věci, a to je příběh, který sice je béčkový, ale funguje výborně a to díky postavám a jejcih motivací. Ono to celé díky konci, vyzní do prázdna a je tam spousta otázek, které visí ve vzduchu a silně pochybuji že si někdy dočkáme odpovědí. Kdyby tvůrci s tímhle konceptem, přišli za nějakou stremovací službou, tak by jim ta stremovací služba padla k nohám, protože tohle by mělo maximální úspěch. Dávám sice čtyři, ale na druhou stranu, bych nejraději dal sto hvězdiček. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Takový hezký vzpomínky na Benghazi dokonce i s odkazem na to. Ale Scott se mi mnohme více líbil když nakopával prdele. Tady to nemělo logiku. Jeden track 15 vojáků, který postříleli během 5 minut a furt se objevovali nový a nový. Jasně otevřeli bránu, takže třeba mimo záběr přejelo cca 150tis dalších vojáků, ale i tak je všechny pokosily jako prd. No nevím. Ryan Phillippe zase za kreténa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrový taktický nátěr s teroristama a nekompromisním Adkinsem! Scott Adkins je zajímavý tím, že jednou za rok v té hromadě nesympatických a levných béček natočí i kloudný film a tohle bych zařadil do jeho svaté Trojce ( Accident Man, Avengement, One Shot) samozřejmě vše po Boykovi. Dlouho jsem film odkládal, trailer mě moc nezaujal, jevilo se mi to levně a moc rutinně, ale z nudy jsem filmu šanci dal a jsem překvapivě spokojen. Elitní komando Navy Seals má za misi transportovat vězně z ostrovního vězení, kde jsou brzy uvězněni a pod útokem radikálů, kteří si pro vězně přišli taktéž. To, že je film okořeněn o terorismus dodává té celé béčkovosti pěkný Šmrnc a místy jsem zavzpomínal i na Bayovo 13 Hodin. Taktické přestřelky na jeden záběr jsou určitě lepší než prostříhané od Megatona, kde jde hovno vidět, takže i v tomhle ohledu si mě film získal. Ano v některých aspektech je film hloupý ( Náklaďák, který s radikály přijede má snad uvnitř továrnu rekrutů, protože s původních 30 tam za celý film zařve tak 150), ale když se nad tímhle člověk povznese, tak si film bez přemýšlení rozhodně užije. Akce působí realisticky ( fightů je sice na Adkinsové poměry hodně málo, ale ten poslední stál za to) a potěší i dlouhá Stealth akce alá Splinter Cell, kde Adkins likviduje s nožem jednoho protivníka za druhým. Komando se chová taktéž profesionálně a ústřední záporák je neskutečně nesympatická radikální svině, takže myslím, že tvůrci s minimálním rozpočtem dodali divákům víc, než mohli. Znova si to sice nepustím, ale na jedno podívání fajn akční záležitost. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Chlapský film kde je príbeh jasný, teroristi útočia na základňu a našou úlohou je ochrániť iného teroristu, ktorý vie kde je bomba. Skoro od začiatku do konca čistá akcia, kde sa neustále strieľa a zabíja. V tomto je film skvelý, akcia je natočená bez strihov čo je skvelé a Scott tu masakruje jedného za druhým. Aby som bol nadšený to nestačilo ani zďaleka, nato mi treba minimálne viac príbehu, soundtrack a výraznejšie postavy. U mňa tak za 3*. PS: nechápem ako z jedného nákladiaku vyšlo tak 200 džihádistov ale nevadí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama