Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, vyprávěla mu matka legendu o mýtickém opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Pak mu přímo před očima matku zavraždí představitelé moci a chlapci dojde, že žádný Hanuman neexistuje. Možná i proto už jako dospělý v masce opičáka obráží nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V těch nejtemnějších uličkách města hledá cestu k „těm nahoře“, kteří mu před lety tak fatálně ublížili. Když ji nakonec objeví, promění se v impozantní a zároveň děsivý nástroj pomsty, jenž ho má zbavit všech stínů z jeho minulosti. Dokáže to sám? A co se s ním stane, až na téhle cestě lemované smrtí dorazí na konec? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (195)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

MONKEY MAN! MONKEY MAN! MONKEY MAN! MONKEY MAN! Krvavá akční rubačka s mystickým intermezzem a decentním politickým podložím. Dev Patel si napsal, zrežíroval a protrpěl hlavní roli v srdečním projektu o pomstě. Čistka původních obyvatel z důvodu stavby továrny (asi na sušenky) pěkně rezonuje, ale audiovizuální kabátek posouvá netradičně vyprávěný tradiční příběh na novou úroveň. Kontaktní bitky střídající úhly pohledu z vlastních očí, našlapaná honička přeplněnými ulicemi, pot a krev, řez sociálními skupinami od úplného spodu nahoru. To vše krásně uvozované pohádkou o Hanumánovi. Režijně nečekaně vyzrálé dílo. ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Takový Indický John Wick s nádechem morální narážky na situaci v Indii. Za mě příjemný akční film u kterého se zasmějete, kouknete na dobré scény, pěknou práci s kamerou. Možná až moc cítíte americký vliv, ale musím říct, že v kombinaci s dobrou hudbou mi to i tak přijde malinko méně "jednoduché" i když děj je velmi předvídatelný, tak jako akční film svého žánru je velice povedený. S poslední hvězdičkou čekám, až mě překvapí nějak průběh nebo tam do toho bude zajímavější děj. Jinak před propracováním a zachycením jiného kontinentu velice smekám ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bytostně nesnáším nervní a vyzoomovanou ruční kameru. Stejně tak nesnáším i hysterický střih, který ji často provází. A taky mě nebaví, když hlavní "hrdina" dostává neustále přes držku, neb se to prudce neslučuje s mou představou virtuálního archetypálního hrdiny, ať už filmového či comicsového. Ale našemu hrdinovi možná pomůže, spojí-li síly s indickými tranďáky (hidžry) a pokusí se s jejich pomocí nejenom pomstít svou zavražděnou matku, ale i utnout hlavu hydře vzmáhajícího se politického klerofašismu, personifikovaného tu vrahounským policejním náčelníkem a zlovolným hinduistickým guruem... Hm, takhle to zní asi jako strašlivá sračka, viďte, ale není to nakonec taková hrůza. Indické prostředí je fajn, Patel taky, příběh je víceméně slušný, akce jakbysmet... Takže nezbývá než litovat, že je to celé tak hovadsky natočeno. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"One small ember can burn down everything." _____________ Špičkovo natočená a zbesilá akčná jazda, ktorá ani na minútu nenudí a v každom jej zábere je vidno lásku a vášeň pre remeslo! Dev Patel sa so svojim prvým (a pevne dúfam, že nie posledným) režírovaným filmom predviedol hádam v tom najlepšom možnom svetle a naservíroval nám perfektne krvavú a svojim spôsobom realistickú dávku akcie a cesty za pomstou. Meirova geniálna kamera tiež odviedla brutálny kus roboty a Monkey Manovi dodala dychberúcu dynamiku, bez ktorej by tento film jednoducho nefungoval. Niektorým nemusí sadnúť prostý a priamočiary príbeh, ale aj ten do tohto celku podľa mňa výborne zapadá (asi jedinú väčšiu výhradu mám len ku flashbackom, ktoré dej občas zvláštnym spôsobom brzdili)... Monkey Manovi dávam 8,5 úderov do hlavy z 10, určite odporúčam! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JSOU RUCE BOJOVNÍKA, KTERÝ JE PŘEDURČENÝ K VÝZVĚ BOHŮ. BOJUJ ZA NÁS VŠECHNY! …“ Je hezký, že Patel nazapomíná na to, kam vedou „jeho“ kořeny. Zločinnost a korupce je pro Indii oblíbený téma a on proti těmhle zločincům yrukoval s hrdinou z masa a kostí (kterej má jen trochu víc životů). Začátek fajn, všechno odsejpá a baví. Pak se film láme a celá ta předfinální pasáž je nudná, takže když dojde na finále, nějak mě to nebere. Prostě to tý postavě nevěřím, byť se všichni snažej, co jim pěsti stačej. Navíc je to zbytečně dlouhý… Škoda Deve... Těšil jsem se moc!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Dev Patel jako spoluautor scénáře (a jeden z producentů) chtěl, aby film režíroval Neill Blomkamp. Ten odmítl a řekl mu, ať to udělá on. Patel se rozhodl, že k akčnímu žánru přistoupí trochu jinak – tak, aby z filmu bylo cítit trauma a bolest… 2.) Film se nenatáčel v Indii, ale na malém ostrově v Batamu v Indonésii. 3.) Thx za titule „sheffield358“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film neskrýva svoju inšpiráciu snímkou John Wick (2014) a ten je spomenutý aj v samotnom dialógu. (Arsenal83)
  • Monkey Man bol dokončený v marci 2021 a Netflix zakúpil práva k filmu za 30 miliónov dolárov. Avšak kvôli politickým ideológiám filmu sa Netflix začal obávať reakcie indického publika a potichu sa snažil film predať, čo bol taktiež problém, keďže jeden z finančných partnerov filmu BRON Studios prechádzal bankrotom. Jeden z ľudí, ktorí mali možnosť vidieť film, bol Jordan Peele a ten bol presvedčený, že Monkey Man si zaslúži byť videný na veľkom plátne. Peele sa tak pridal k filmu ako producent pod banerom jeho produkčnej spoločnosti Monkeypaw Productions a následne presvedčil štúdio Universal Pictures, aby odkúpili film od Netflixu. Universal údajne zaplatil za film necelých 10 miliónom dolárov. (drake31)
  • O svojej práci na filme Patel povedal: "Myslím si, že akčný žáner je niekedy systémom zneužívaný. Chcel som mu dať skutočnú dušu, skutočnú traumu, skutočnú bolesť... A chcel som vliať do nej trochu kultúry.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno