Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 3* ale za ten fakt že je to podle skutečnosti rád přihodím. Je to hezké a dojemné, místama napínák a člověk tomu těžko něco vytkne. Závěrečný nátlak na emoce podle mě ale nefunguje moc dobře a je přetažený. Vztah psa s týmem prostě 3/4 filmu nikdo moc neřeší a pak se to emočně hrotí na silu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plagát k filmu rozhodol o tom, že sme išli do kina práve na tento film. Nevedel som o ňom vôbec nič, dokonca ani že vôbec existuje. Režisér skôr priemerných snímkov sa ani tentokrát nijako extra nepredviedol. Príbeh je zaujímavý a rozhodne stál za sfilmovanie, ale réžia bola nepresvedčivá, rovnako ako tradične priemerný M. Wahlberg.  O vytrvalostných pretekoch sa toho veľa nedozvieme. Kamera v prvej polovici filmu chaotická, roztrasená, scény neprehľadné, krátke a s rýchlym strihom, akoby nebol čas zastaviť sa a ukázať divákovi v kľude ako to vyzerá na každom stanovišti. Od momentu keď sa na scéne objaví pes je film lepšie stráviteľný, ale to nie je zásluha režiséra. Je to jednoducho tými psími očami, pre ktoré väčšina z nás urobí čokoľvek. Dialógy mi prišli vo väčšine odfláknuté, klišovité a v mnohých prípadoch aj trápne. V závere potešia fotky skutočných postáv aj skutočného psa. Šlo to urobiť lepšie? Jednoznačne áno, ale keď s deťmi do kina tak je to dobrá voľba. Moje hodnotenie je priemerné, ale chápem aj vyššie hodnotenia užívateľov, ktorím psie oči zatemnili zdravší úsudok, čo plne chápem, sám mám psa a takmer som dal štyri hviezdy, ktoré si bohužiaľ film objektívne nezaslúži. 60%. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Waaaauuu,naaadherny film natoceny podla skutocnych udalosti,ktory je jasnym dokazom toho,ze na svete este existuju ludia s obrovskym srdcom,ked niekto dokaze urobit kvoli havkacovi to,co v skutocnosti svedsky zavodnik Mikael Lindnord,vsetka cest,kiezby na nasej planete bolo viac takych dobrakov ako tento clovek...:⁠-⁠) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg za poslední roky nasbíral poměrně dost propadáků, má ale zřejmě šikovné agenty, a tak za své bijáky stejně dostává obrovské peníze. A nebojí se ani střídat žánry, takže ho stále častěji vídáme v rodinných kouscích. Třeba o tom, kterak se vypořádá s jedním z nejtěžších závodů na světě, a ještě k tomu se postará o zatoulaného psa. Onen závod je týmový, odehrává se na nejzajímavějších místech světa s vysokými horami, hlubokými kaňony či nevyzpytatelnými džunglemi, jede se několik dní nonstop, přičemž spánek se počítá na minuty. Prostě něco, co prověří závodníkovy fyzické i psychické síly. Těch má Wahlberg evidentně na rozdávání – nejprve řeší sponzory, vzápětí klacky pod nohy, nedůvěru okolí, přemlouvání k účasti i handicapy kolegů a ještě zvládne získat a postarat se o neobvyklého společníka. Výsledkem je univerzální sportovní drama, které je nicméně svižné, se zajímavou kamerou a zručnou režií. Samotný pejsek samozřejmě cute. Spokojenost, ale na ty čtyři hvězdy se mi úplně poskočit nechce. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mi tenhle dobrodružný trip tropickým ostrovem až tak sedne. Zbytečně se zde nezdržuje a jde se rychle na věc… po úvodní dvacetiminutovce, kdy se naverbuje a představí tým, spolu s hledáním sponzora, se okamžitě přejde do závodního pole a následuje vydařený souboj napříč nádhernou krajinou, kde se vystřídají horská kola, kajaky a hlavně silné nohy. Plus jedna nervy drásající pasáž s lanem, která může směle konkurovat i tomu co předvedl Sly v Cliffhangerovi. Herecky taky nemám co vytknout a Marky Mark se po delší době objevil v pohodové roli, která mu sedla. Avšak největším sympaťákem je zde ten chlupáč, kterému nešlo nefandit (a nejednou šlo nejen jemu o kejhák), a byl jednoznačným vítězem. Ke konci dojde i na trochu té povinné ždímačky na city. Ale je to podané moc fajn a "Král Artuš a jeho upocená závodní družina" ani chvíli nenudí. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)
  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama