Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (313)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidně zpracovaná a celkem vtipná upírská řežba. Vlastně je to takový moderní Van Helsing, který zprvu dosahoval kvality pětihvězdičkového akčňáku s velice obstojnou příběhovou zápletkou. Finále se bohužel, stejně jako u mnoha podobných novodobých děl, prokázalo být bez špetky nápadu a film byl ukončen překombinovanou parodií. Vytáhnout se v posledních minutách stopáže s co možná největším pérem a předvést tu nejvelkolepější závěrečnou scénu na světě, je v poslední době velkým nešvarem. Proto to začíná být okoukané a osobně si z takto nelogického šaškovaní, jenž se nese v úplně jiném duchu než zbytek filmu odnáším negativní dojmy. Pak je tu ještě jedna věc s velmi hořko kyselou pachutí. Vzhledem ke směru, jakým se snímek ubíral a jeho hororovému nádechu, jsem byl takto růžovoučkým happy endem přinejmenším zaskočen. Přes zmíněnou kritiku, stále hodnotím velmi kladně. 71% PS: Tímto byl Snoop Dogg již obsazen opravdu ve všem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co se týče netflixáren, tak vysoký nadstandard, ostatně jako všechno, co vyjde z produkce Leitche a Stahelskiho. Několik líbivých akčních scén a povedené choreografie, nekompromisně charismatický Jamie Foxx, až jsem si vzpomněl, že kdyby byl alespoň takovýhle nový Blade, byl bych spokojený. Takhle můžeme jen doufat a Day Shift 2 bych si dal rád. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou v Hollywoodu oblíbené desítky let, už od doby, kdy se objevily první adaptace románu „Drákula“. Po vlně snímků, v nichž upíři představovali objekt romantického zájmu, se kinematografie vrací ke kořenům a představuje je jako nebezpečná monstra. Už dávno ale toto pojetí upírů nenabízí pouze v hororových filmech. Nová akční komedie „Denní směna“, kterou uvedl Netflix, je příkladem toho, že při troše snahy se upíři hodí do více různých žánrů. Ačkoliv na první pohled může „Denní směna“ působit díky míšení žánrů novátorsky, ve skutečnosti, tím že se soustředí na pracovní i osobní život hlavního hrdiny, odkazuje na filmy klasického Hollywoodu. Některé příběhové motivy, které se ve filmu objeví, tak nepředstavují nic neobvyklého a zkušenější diváci dějové zvraty vyčtou dopředu. To v případě tohoto filmu nicméně není na škodu. Jistá předvídatelnost stranou, „Denní směna“ je svižný a dostatečně zábavný film, který na jedno zhlédnutí nezklame. Již na začátku zvolí rychlé tempo a místo toho, aby se zdržoval s vysvětlováním pravidel schopností upírů, postupně je představuje v rámci příběhu. Divák tak zůstává napjatý, protože ho zajímá, co upíři dokážou, jaký je jejich plán a jestli se s nimi hlavní hrdina zvládne vypořádat. Ono vypořádání má v případě „Denní směny“ podobu nápadité a časté akce. Díky schopnostem upírů jsou akční scény dostatečně rozmanité a nepředvídatelné, aby je se zaujetím sledoval i divák, který hltá jeden akční film za druhým. Na celkové podobě bojových okamžiků jde poznat, že režisér J.J. Perry v minulosti pracoval jako kaskadér a ví přesně, jak natočit akční scénu tak, aby byla přehledná i zábavná. Perry si naštěstí uvědomil, že film netvoří pouze akční scény a stejně velké soustředění věnuje komediální složce. Ta sází nejenom na absurdní situace, do nichž se hlavní hrdina kvůli svému povolání dostává, ale především na slovní přestřelky ústřední dvojice. Představení nesourodné dvojice, z níž každý má jinou povahu, a přesto se musí naučit spolu vycházet, není nic nového pod sluncem, ale díky nasazení Foxxe a Franca to v případě tohoto filmu funguje. Celkově tak jde o vtipnou a odsýpající podívanou, která sice není tak novátorská, jak by se mohla zprvu zdát, ale pro všechny fanoušky akčních komedií či upírů jde o film, který by si neměli nechat ujít. /60%/ ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co dostanete, když spojíte Bladea s Johnem Wickem? Parádní jízdu jménem DAYSHIFT. Režisérský Debut J. J. Perryho, který se hned napoprvé vytasil se solidní žánrovkou, která míchá akci Johna Wicka se světem upírů. Hlavní role se ujal sympaťák Jamie Foxx, jenž kosí upíry jednoho za druhým v našlapaných akčních scénách a ještě hláškuje, jak o život. Krev stříká všude kolem, originální scény směřují k další. Bohužel ale skrz nezajímavou omáčku, nazvanou příběh. Ten je tady opravdu, jen jako pojítko mezí krvavou vybíjenou. I když je však příběh tuctový, svět kolem samotných vampírů je vystavěny velice zajímavě. Např. Je tady agentura, která vykupuje jejich zuby a pracuje pro ni nespočet lovců upírů. (Nepřipomíná Vám to něco?) Jedni takoví lovci jsou i dva bratři, jenž si ve snímku právem vyslouží jednu z nejlepších scén, kde to 5 minut srší fatalitami. Velký aplaus hlavně patří lidem, kteří ztvárnily upíry. Jejich talent ohnout tělo do všech světových stran se totiž postaral o velice nápadité souboje.  Za zmínku stojí rozhodně kancelářský Benjamínek, kterého výborně Ztvárnil Dave Franco. Jeho postava je totiž ta povinná druhá polovička k hlavnímu drsňákovi. Nebojí se za film 4x pochcat, 5x se rozbrečet a řvát jako pipina. Přesto se však stará o většinu humoru ve filmu. Jediná výtka tak padá na záporáka celé této show, který je nevýrazný a nepřišel mi ničím vyjímečný. Lehce nahraditelná figurka, která trošku kazí dojem dobře napsaným postavám, proti kterým stojí. Pak občas pálí slabší CGI, ale nic, co by vadilo. Závěrem tedy mohu jen podotknout, že jsme se po velice ambiciózním, ale slabém Gray manovi, dočkali uspokojivé náplasti, která sice nemá největší rozpočet nebo triky, ale má spád, nápad a plno originálních serepetiček.  Verdikt: John Wick s upíry!!! Krvavá opera o lovci upírů, který chce zachránit manželství. Nebojí se s upíry mlátit, sekat je ani je zlomit vejpůl. Do toho mu pomáhá 30- letý panic, se kterým má dobrou chemii a dialogy mezi nimi se opravdu starají o vtipnou složku filmu. Přidejte si parádně natočenou a hlavně brutální akci, chytlavý soundtrack a Snoop Dogga. Tohle všechno tu je, ale bohužel tu je i špatný a nezáživný záporák, který je napsaný tím nejzákladnějším způsobem a je to trochu škoda. Každopádně na první režijní zářez, dost dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komediální jednohubka někde mezi Bladem a Zombielendem není nijak originální, ale je zábavná. Nejlepší je úvodní potyčka s babiznou, podobná scéna už se nezopakuje. Ocenil jsem, že Foxx nehrál nějakého přitroublého šášu, ale chlapíka s problémy. Jeho nový společník Seth je ovšem ztělesněním troubovitosti....tedy až do momentu, kdy se všechno změní. Klišé s rozbitou rodinou se zřejmě neohraje a zlou zde představuje bílá realitní makléřka, co už má život dávno za sebou - ok, proč nakonec ne. Likvidace upírů je masakrální, takže lítají hlavy i ruce, automobilová honička zběsilá. Při sledování si lze vzpomenout na Srdečné pozdravy z Ruska, Abrahama Lincolna: Lovce upírů, Ztracené chlapce, Terminátora 2, Stmívání a možná i Svítání, Predátora a další. Rap a funky nejsou moje parketa, ale nakonec jsem muziku ustál. Těch jmen je poměrně dost - Snoop Dogg, Paris, Body Count, Le Castle Vania, Ice Cube.....Edwin Starr, Nickelback... Škoda, že upíří doupě nepůsobilo ani tajemně, ani strašidelně. Tady to mohl být horor! Nu, tak nic. Protože upíři v posledních letech příliš nefrčí, tak jsem Denní směnu přeci jen uvítal. 3,5* ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Všechna vozidla lovců a „klaďasů“ mají poznávací značky odkazující na biblické verše. (mikki089)
  • Seth (Dave Franco) má jako vyzvánění na mobilu píseň „Photograph“ od Nickelback. (griph)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama