Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zfilmovaný Asterix s velice zábavným pojetím a výborným dějem. Jeden z mála filmů, kde mi nevadil český dabing a docela by mě zajímalo, který dabér daboval s prsty přiloženými na nosu. Velice originální. Dále se mi také líbila ta trojitá propojenost sledování na konci v Koloseu. První jsme mi jako diváci, druhá diváci co jsou v kině, kteří sledují plátno kina a třetí diváci Kolosea. Neviděli jste někde kuchaře? Donesl pár předkrmů a pak se ztratil.... :-D ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

No, jako od údajně nejlepšího Asterixe bych od tohohle filmu čekal trochu více... 12 ÚKOLŮ obsahuje několik vtipných gagů těžících ze situační komiky, ale celkově se na tomto snímku již projevil čas. Taky nevím, zda je Libor Terš dobrá volba pro dabing Asterixe. Inu, PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA se mi líbí více. (395.) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Asterix je užásný a tenhle díl je obzvlášť povedený, vyníkající úkoly u kterých jsem se skvěle bavil, například oštěpař který má nabouchanou jen půlku těla, kuchař titánů, kterého Obelix zostudí, je to prostě super, a ten jejich průvodce je total týpek:) Tohle by se mělo dětem pouštět aspon 3x denně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama