Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Koda 

všechny recenze uživatele

Kalendář Míši a Ríši nezklamal a jelikož je ochutnávka na další měsíc, vydáme se tentokrát na poušť zachránit krajany před Římany. Tenhle film je tak trochu ostřejší kvalitnější CZ dabingem - cituji: "Tak si zapiš za uši, že na Galy nikdy nebudeš útočit. Rozumíš debile jeden zelenej? Podívej se. Ze všech Cézarových podrobených provincií je Gálie nejvzpurnější. A ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnější. Nikdy tam nelez kreténe. Jsou to krvelačné bestie, odporné příšery, barbaři a divoši, lumpové, surovci a bezcitní hovada." Řekněte mi, teď by si žádní režiséři do klasických animovaných filmů výhradně pro děti nedovolili použít takové nadávky. Díky tomu nakonec mě naštvali z České televize, že nadabovali verzi, která není explicitní. Naštěstí tu s námi stále žije ten původní dabing, proto jsem nemusel kvůli tomu ubrat hvězdičku. Tak to je názor na dabing a teď k samotnému příběhu. Celkem se rysy podobá k příběhu s Británií. Zde naši hrdinové taky hledali lektvar, taky se oba dostali do nesnází a taky nakonec se stejně oba objevili u Cézara v amfiteátru. Na druhou stranu mě i tento příběh velice bavil, když si Římané strachem strhávali chloupky z těla, aby nedostali bombovku od Obelixe. Dále mě bavilo, když se oba učili... spíš tedy učili lektora, jak se stát gladiátorem s dalšími úplnými voly, kteří se do týmu připojili. Ať už jako Óle mexikánec, který místo učení hrál na ukulele, dále anglického newbie, který nerozuměl trenérským povelům a po každé jeho větě vyslovil: What he says? No a následná scéna, kdy Obelix hledal svého Idefixe a Asterixe neklesla na originalitě. Takže já jsem i za tento příběh velice spokojen, dávám zasloužené 4 hvězdičky a jsem vděčný tomu, že Asterix a Obelix neztrácí na originalitě. :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení žádné překvapení nebude, opět za slušné tři hvězdy. A důvodu jsou víceméně stále stejné. Animace je pro mě spíše průměr. Opět je zde hodně vtipných věcí, ale na celý film to zkrátka nevystačí. Jsou zde i hluchá místa a to je škoda a jako celku to hodnocení sráží. Někdy bych velmi rád viděl například seriál, kdy by jednotlivé epizody měly maximálně pár desítek minut. Otázka je, jestli se někdy dočkám a jaké to bude zpracování. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že oproti komiksu tu chyběli fóry se zbytkem legionářské party, ke které se naši hrdinové přidali, aspoň, jestli si to dobře pamatuju s komiksů, tak tam měli taky pár dobrých hlášek, které se nakonec do filmu nedostali. Jinak je to ale velmi povedené zpracování, které ukazuje ve velmi dobré formě onen ikonický ironický humor (Laskavosti). Hodně se tu cestuje, takže se tak dočkáme všemožných narážek na různé kultury, profese atp, a o tom ten Asterix je :) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávočka je moje celé detstvo,konkrétne tento jeden diel,tento ,,ma bral" zo všetkých dielov najviac..Musím chváliť,na tú dobu veľmi vydarený animák.Mám taký dojem,že s odstupom času si to budem chcieť pozrieť znova.Navarím kakavko,zakryjem sa dekou,ponorím sa do sentimentálnej melancholickej nálady,ktorá ma prenesie do detských čias :D :D :D ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama