Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Bajda 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší Asterix. Sice není podle původního comicsu, ale přesto je dokonalý. 12 ůkolů, každý úplně jiný, originální a hlavně vtipně zpracovaný. Vždycky jsem se jenom těšil, co dalšího přijde. Některé hlášky se citují v naší rodině a okruhu kamarádů dodnes a tak na tento určitě nikdy nezapomenu. U Osirise a Ápise....5* ;-)) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené dilko z animované tvorby. Dostáváme se spolu s Asterixem a Oblixem k úkolům které musí splnit. Spousty vtipných scén, jako třeba hod oštěpem (soupeř, s namakanou jenom jednou rukou, hodí oštěp velmi daleko. Přijde k němu ObeliX, vezme oštěp, nezůčastněně jej vrhně a on obletí Zeměkouli a začne honit jeho soupeře :)), (nebo soutěž v pojídání: Celých 5 minut je po každých 10 vteřinách záběr na dveře místnosti, jak přichází šéf kuchař s plným tácem žrádla... po asi 60 lídlech Obelix vyjde ven a prohodí: "Přinesl mi jenom pár předkrmů" :)), to mě rozesmálo. Doporučuji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

V mém dětství to pro mě byl nejlepší filmový příběh Asterixe. Pamatuji si, že když jsem si jeho komiksy kupoval, tak jsem pořád nemohl přijít na to, podle kterého to bylo uděláno. Dnes už vím, že tento film není vůbec podle komiksu, tento příběh autoři napsali speciálně pro tento film. A výborně napsali! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama