Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

iHyik 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, když mi bylo asi sedm nebo osm (možná devět) a já se řehtal jako kůň každý scéně. Kousek po kousku jsem metamorfoval ve zvíře. Jestli to znáte, jste na tom podobně, tak nenuťte rodiče, aby to za sedm let koupili mladšímu bráchovi pod stromeček. Protože ještě ten den se na to podíváte. A ještě ten den zjistíte, že vážně není o co stát. Většina lidí tenhle film asi hodnotila, když jim bylo sedm nebo osm (možná devět). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj nejoblíbenější film z celé série. Mám ho v hlavě prostě zakořeněný a musel jsem ho vidět mnohokrát. Je to krásná kritika společnosti, hlavně tedy byrokracie, kdy scéna s propustkou A38 je jednoduše nezapomenutelná. Obě dvě postavy jsou zábavné, ale jakmile vidíte nějaký z jejich prvních filmů, začnete mít pocit, že jsou obě postavy trochu vyčpělé. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé právě dnes, takže nejsem zatížený nostalgií na dobu, kdy to byl jediný ucházející animák. A jakožto Asterixovský panic musím suše konstatovat, že to není špatné, ale poněkud to drhlo. Co se týče tolik vyzdvihovaného humoru...ano, pár fórků bylo dobrých...Brute, nehraj si pořád s tím nožem, ještě někoho zraníš...ale jinak šlo o infantilní humor, který mi není blízký. Víc si užiju animáky ve stylu Shreka, tzn. spíš nekorektní, černý a originální vtípky, ale klidně i Croodsovi apod. Takže ano...je to legenda a ve své době asi neměla konkurenci, ale dnes už ji má a na ty nejlepší animáky kouká pěkně z dálky. Ani jsem to nedokoukal, jak moc mě to nudilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Teutatise tohle je ten nejzvláštnější díl Asterixe a přitom nejlepší animovaný film s ním, který jsem kdy mohl vidět. Takovou legraci si v animovaném filmu už nikdy neužiju. Prostě Asterix s Obelixem jsou jedineční hrdinové, které jsem žral od mala a rád se na ně podívám kdykoliv. Jen nechápu příliš cynický názor uživatele canakji na úkor Asterixe. Vždyť o nadsázce to právě je a kdyby nebylo, tak nebudou tak oblíbení a úspěšní. Tenhle díl je neskutečně nápaditý i na úkor toho, že nevznikl podle komiksu, dokáže skrývat pár naprosto geniálních vtipů. Tenhle díl jde trochu stranou z celé okupované Francie Římany. Tahle bokovka prostě vznikla a pro mě se stala nejoblíbenějším dílem, který se v mé paměti nikdy neztratí. --- Znáte někdo Herkula? - Jo, prodává tu amfory. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno